AFERA SARKOLEAKS

PROCURILE TAJNE SNIMKE Bruni se rugala Sarkozyju: 'Mislila sam da se udajem za lovatora'

 Getty Images

PARIZ - Tek što se Francuska "ohladila" od nedavne ljubavne afere sadašnjeg predsjednika Francoisa Hollandea s glumicom Julie Gayet, bivši predsjednik Nicolas Sarkozy "pobrinuo" se da tamošnji, ali i svjetski mediji opet imaju o čemu pričati.

Naime, u javnost su dospjele tajne audiosnimke Sarkozyjevih sastanaka s ministrima koje su bacile potpuno novo svjetlo na nekadašnjeg prvog čovjeka Francuske.

"Sarkoleaks", kako su već neki mediji prozvali ovu aferu, otkrivaju da je Carla Bruni zamjerala suprugu Sarkozyju što ne zarađuje dovoljno, iako je imao godišnju plaću od 330.000 eura, ali i da se Sarkozy volio rugati svojim ministrima.

Audiosnimka je nastala u veljači 2011., kad je savjetnik Patrick Buisson potajno uključio diktafon kako bi zabilježio detalje sastanka, s obzirom da mu je bilo zabranjeno pisati bilješke.

Kako su snimke dospijele u francuske medije, nije poznato, ali Buissonov odvjetnik tvrdi da su ukradene.

Snimka otkriva da je Sarkozyjeva supruga Carla Bruni na jednom od sastanaka, gdje se diskutiralo oko nekretnina, počela ismijavati Sarkozyjeva "skromna" primanja, iako je za svog mandata zarađivao 330,000 dolara.

Kad je Sarkozy istaknuo da on i Bruni imaju pristup trima državnim apartmanima, kao i kući koju iznajmljuju, Bruni ga je počela zadirkivati: - Naravno - ali to je sve zato jer te ja uzdržavam, kazala je Bruni prije nego što je prasnula u smijeh.

- Mislila sam da se udajem za muškarca koji dobro zarađuje. Imala sam unosne manekenske ugovore, a sada ništa - nastavila je Bruni.

Sarkozy je na sve to reagirao smireno: - U našoj vezi ona plaća račune. Eto, obogatio sam se brakom. Njegova izjava izazvala je još snažniji smijeh.

Na drugom dijelu audiosnimke Sarkozy se izruguje svojim ministrima.

Danas, dan nakon što su tajni razgovori procurili u francuskim medijima, bivši francuski predsjednik Sarkozy i njegova supruga Carla Bruni odlučili su zatražiti sudsku zabranu objavljivanja ostalih dijelova audiosnimke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 19:38