NOVI DETALJI ISTRAGE

PROCURILA SNIMKA POSLJEDNJIH SATI ŽIVOTA TRAGIČNO STRADALE MANEKENKE Ivanu su nosili na rukama, obitelj tvrdi: 'Bila je mrtva prije pada s balkona'

 
 Instagram / Screenshot Twitter

Mlada nizozemsko-malezijska manekenka Ivana Smit (19) umrla je u studenom prošle godine od posljedica pada sa 20. na balkon šestoga kata hotela u Kuala Lumpuru. Ondje je navodno bila na svingerskom tulumu na kojem nije nedostajalo alkohola i opijata, no okolnosti oko njezine smrti još uvijek nisu razjašnjene. Njezina obitelj inzistirala je na tome da smrt nije slučajnost, policija je nastavila istragu, a sad su u javnost isplivali novi detalji tragedije.

Dva mjeseca nakon grozne smrti mlade djevojke Daily Mail je objavio snimku nadzorne kamere iz hotela u kojem je Ivana navodno bila na svingerskoj zabavi. Na snimci se vidi kako Ivanu iz kluba na rukama iznosi muškarac, za kojeg se ispostavilo da je američki trgovac kriptovalutama Alexander Amad Johnson, koji je ondje bio sa suprugom Luanom. Upravo s njom Ivana je snimila svoju posljednju fotografiju koju je poslala prijateljici rano ujutro.

Odvjetnik Sebas Diekstra objavio je na svojem profilu na Twitteru screenshot na kojem se vidi kako Johnson s manekenkom na rukama i još dvojicom muškaraca prilazi liftu. Snimka je navodno nastala samo koji sat prije nego što je manekenka pronađena mrtva.

Ivanini su roditelji angažirali Diekstru da im pomogne oko istrage. Ivana je umrla 7. prosinca nakon noćnog izlaska s Johnsonom i njegovom ženom. Pronašli su je potpuno golu na balkonu apartmana na šestom katu. Malezijske su vlasti njezinu smrt označili kao nesretan slučaj, no obitelj se s tim nikad nije pomirila, piše NL Times.

Snimku je pronašao privatan detektiv Mark Williams-Thomas, no roditelji sad ne znaju što bi. Ivanin ujak, Fred Agenjo, koji istupa u javnosti kao glasnogovornik obitelji, rekao je za nizozemski Telegraaf da roditelji bogati par smatraju odgovornim za smrt kćeri: ‘Kako taj par može biti slobodan kad je još toliko pitanja oko Ivanine smrti neodgovoreno. Upravo smo zato i angažirali privatnog detektiva. On je nastavio ondje gdje je policija zaustavila istragu.’

Williams-Thomas je za NL Times rekao da Ivanina smrt nije nesretan slučaj. ‘U to nema sumnje. Prema dokazima koje sam ovaj tjedan skupio, pa i drugim informacijama koje je pružila forenzička istraga, vrlo jasno možemo reći - da je umrla u Velikoj Britaniji, ovo bi bila istraga ubojstva’, rekao je i dodao da je policija u Maleziji izrazito korumpirana.

Nizozemski patolog Frank de Groot obavio je autopsiju i zaključio da neke ozljede, koje je imala na tijelu, ne odgovaraju ozljedama zadobivenima pri padu s visine. Osim toga, na balkonu na kojem je pronađena nije bilo puno krvi, po čemu je zaključio da postoji mogućnost i da je umrla prije samog pada.

'Zašto je bila gola? Kako je moguće da su policajci tek nekoliko sati poslije pronašli Ivaninu odjeću, ali njezina rublja i cipela i dalje nema? Iz nekoliko izvora saznali smo kako par, u čijoj hotelskoj sobi je naša kći i unuka završila, vrbuje mlade modele i na prevaru ih dovodi na opskurne i perverzne zabave. Ivana se nije drogirala. Uvjereni smo kako nije sama pala s balkona, a još manje skočila', rekli su još u prosincu otac i djed.

Policija na mjestu događaja nije provjerila njezin mobitel, a obitelji nisu otkrili ni jesu li na Ivaninu tijelu možda pronašli znakove seksualnog nasilja. Ipak, potvrđeno je kako su i mlada manekenka i par s kojim se družila bili drogirani - u krvi su, osim alkohola, imali i tragove ecstasyja.

'Susjedi su navodno čuli svađanje, zato i vjerujemo kako Ivanina smrt nije bila nesreća', govori obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 18:55