ČISTO, JASNO I PREGLEDNO

Pročitajte kako se Slovenci bore protiv korupcije! Zašto Hrvatska to još nema?

Riječ je o web aplikaciji Supervizor u kojoj svi zainteresirani mogu vidjeti poslovanje svih slovenskih tvrtki s državnim institucijama

ZAGREB - I dok se Hrvatska (ne)uspješno bori sa suzbijanjem korupcije u svakom segmentu društva, naši su sjeverni susjedi napravili još jedan značajan korak prema još snažnijoj pravnoj državi.

Naime, slovenska je Komisija za preprečavanje odnosno suzbijanje korupcije predstavila Supervizor, web aplikaciju u kojoj svi mogu vidjeti poslovanje svih slovenskih tvrtki s državnim institucijama, javlja portal Netokracija .

Supervizor je web aplikacija kojom upisivanjem podataka o tvrtki dobivate pregled njenog poslovanja s državom, uključujući detaljni graf svi transakcija i popis svih institucija s kojima je određena tvrtka poslovala.

Supervizorom svi slovenski građani mogu pratiti i istraživati na što njihove državne institucije troše sredstva, a radi se o dijelu projekta Transparentnost Komisije za preprečavanje korupcije, koji osim ove aplikacije uključuje i pregled lobiranja u Sloveniji.

Voljeli bismo misliti kako je Hrvatska također na korak do pokretanja sličnog projekta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 14:03