UŽAS U MEKSIKU

PRIHVATILIŠTE IZ PAKLA Spasili 458 djece koja su živjela među štakorima, a neke od njih su i seksualno zlostavljali

Part of a group of 16 Guatemalan children caught in Mexico while trying to migrate illegally into the United States, climb into a minibus at Aurora international airport in Guatemala City on July 14, 2014 upon their arrival after being deported from Mexico. US authorities have detained some 57,000 unaccompanied minors since October, twice the number from the same period a year ago, seeking to illegally cross into the US from Mexico. Three quarters of the minors are from El Salvador, Guatemala and Honduras. AFP PHOTO / Johan ORDONEZ
 JOHAN ORDONEZ/AFP

CIUDAD DE MEXICO - Meksiko je priopćio da je spasio 458 djece iz prihvatilišta za napuštene dječake i djevojčice koji su živjeli u groznim uvjetima i od kojih su neki, kako se vjeruje, seksualno zlostavljani.

Ured državnog odvjetnika je priopćio da su policija i vojska upali u utorak u prihvatilište u zapadnom gradu Zamori nakon najmanje 50 pritužbi na račun voditelja ustanove.

Prihvatilište puno štakora, stjenica i muha vodila je Rossa Verduzo koja je privedena na ispitivanje u policiju.

U ustanovi je bilo 278 dječaka, 174 djevojčice i šestero dojenčadi te 138 odraslih u dobi do 40 godina, priopćila je meksička vlada.

"Otkrili smo da je tamo bilo petstotinjak djece u stvarno groznim uvjetima", izjavio je državni odvjetnik Jesus Murillo.

Ta su djeca morala prositi novac na ulicama, jesti nehigijenski pripremljenu hranu i spavati na podu među štetočinama, kazali su dužnosnici, a neka od njih bila su i žrtve seksualnog zlostavljanja.

Djeca su dobila psihološku pomoć i sada im traže adekvatni smještaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 05:00