LJUBIMAC ZVIJEZDA

Preminuo slavni dizajner Roberto Cavalli (83), prije godinu dana dobio je šesto dijete sa 45 godina mlađom ‘zečicom‘

Dizajner je nakon duge bolesti preminuo kod kuće u Firenci, gradu u kojem je rođen

Roberto Cavalli

 Francois Guillot/Afp

Talijanski modni dizajner Roberto Cavalli, kojeg je sklonost ka pitonima i kitnjastim životinjskim uzorcima desetljećima činila miljenikom međunarodnog jet seta, preminuo je u petak u 84. godini, objavili su mediji, piše France24.

Talijanska novinska agencija ANSA izvijestila je da je dizajner preminuo kod kuće u Firenci, gradu u kojem je rođen, nakon duge bolesti.

Prvi put viđen 1970-ih na zvijezdama kao što su Sophia Loren i Brigitte Bardot, njegov stil godinama je bio omiljen kod kasnijih generacija slavnih, od Kim Kardashian do Jennifer Lopez.

Cavalli je volio Ferrarije, cigare i raskopčane košulje po mjeri kako bi otkrile njegova preplanula prsa. Oženio se s viceprvakinjom Miss Universe, posjedovao je ljubičasti helikopter i toskanski vinograd, a bio je i ime na holivudskim A-listama.

Prije samo godinu dana dobio je šesto dijete.

Rodila ga je dizajnerova 45 godina mlađa izabranica, nekadašnja Playboyeva zečica, Sandra Bergman.

Rođen 15. studenog 1940. u Firenci, glavnom talijanskom centru za obradu kože, Cavalli je bio poznat po svojoj upotrebi kože s tiskanim uzorkom i rastezljivih, pjeskarenih traperica.

Dizajner je odabran 2005. godine da ažurira oskudnu uniformu Playboyevih zečica -- vjeran svom stilu, predstavio je jednu verziju s uzorkom leoparda, piše France24.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:20