PRED IZBORE U UKRAJINI

Predsjednik Janukovič ministrima: 'Otkinut ću vam glave ako ne prestanete pričati i ne počnete raditi!'

'Do izbora nam je ostalo mjesec i pol. Ako se želite igrati politike, igrajte se politike, ali na svoju štetu'
 AP

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič zaprijetio je ministrima u vladi da će im "otkinuti glavu" ako ne prekinu politički spletkariti do parlamentarnih izbora 28. listopada, objavili su u petak ukrajinski mediji.

Janukovič, poznat po grubom rječniku, najnoviji je ispad imao u srijedu nakon što ga je ministar gospodarstva Petro Porošenko zamolio za aktivniju potporu u uvođenju reciklažne naknade za vozila i strojeve iz Rusije.

"Lošem plesaču uvijek nešto smeta", odgovorio je Janukovič ministru ublaženim oblikom grube ruske uzrečice koja izvorno kaže da loš plesač uvijek okrivljuje svoje testise.

Očito smatrajući Porošenkov zahtjev taktikom odugovlačenja, Janukovič je zagrmio - "Otkinut ću vam glave i to uskoro. Odmah nakon izbora, ako ne prestanete pričati i ne počnete raditi".

"Do izbora nam je ostalo mjesec i pol. Ako se želite igrati politike, igrajte se politike, (ali na svoju štetu)", rekao je Janukovič ministrima, nakon što je isto to već, po vlastitom priznanju, rekao i premijeru Mikoli Azarovu.

Porošenko, milijarder čije poslovno carstvo obuhvaća tvornice čokolade i veliku TV postaju, a koji je na položaj ministra gospodarstva imenovan u ožujku navodno je, kako prenosi Interfax, Janukoviču odgovorio. "Dobro, hvala vam. Onda ćemo to učiniti bez vaše pomoći".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 21:01