SUOČEN S POSLJEDICAMA

Predao se policiji NAKON 41 GODINE BIJEGA: Želim da moji sinovi budu ponosni na mene!

Ronald Bridgeforth (67) sudjelovao je u pucnjavi 1968. u San Franciscu nakon što je uhićen zbog krađe kreditne kartice
 ABC News

Nakon više od 40 godina bijega, 67-godišnji Ronald Bridgeforth predao se američkoj policiji zbog zločina počinjenog 5. studenog 1968 godine. Naime, Bridgeforth je tada, nakon što su ga uhitili jer je ukradenom kreditnom karticom u trgovini kupio odjeću i igračke vrijedne 156 kuna, sudjelovao u pucnjavi u San Franciscu. On je ispalio nekoliko hitaca u policijski automobil te je u razmjeni vatre ranjen u nogu.

Međutim, uspio je pobjeći, a do 1969. živio u je u Africi. Da je ostao u SAD-u vjerojatno bi bio osuđen na doživotni zatvor jer je Kalifornija u to vrijeme imala vrlo oštre zakone.

Nakon povratka u SAD, gdje je živio pod imenom Cole Lee Jordan završio je fakultet te se zaposlio na Sveučilištu u Michiganu. Živio je u Ann Arboru gdje je upoznao i vjenčao se sa svojom sadašnjom suprugom Diane koja je jedina znala njegovu tajnu.

No, odlučio se predati. Prošli je tjedan dao ostavku na svoju funkciju na Sveučilištu te otišao u Redwood kako bi se predao policiji. Njegov odvjetnik Paul Harris navodi da Bridgeforth želi da njegovi sinovi budu ponosni na njega danas, a ne na njega kakav je bio prije 40-ak godina.

Bridgeforth se predao i zbog činjenice da se punih 40 godina nije mogao javiti majci koju će ovako ponovo moći vidjeti.

Još uvijek nije poznato kakvu će kaznu Bridgeforth dobiti, no stučnjaci mu predviđaju pet godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 07:30