LIOR ASULIN

Poznati izraelski nogometaš ubijen u napadu Hamasa

Igrao je za niz izraelskih i ciparski klub ‘Apollon‘ iz Limassola, no nije zaigrao za reprezentaciju

Lior Asolin

 Gerard Julien/Afp/Profimedia/Gerard Julien/afp/profimedia

Nakon što je obitelj bivšeg izraelskog nogometaša Liora Asulina (43) tijekom subote alarmirala javnost da je Asulin nestao tijekom napada Hamasa na naselje Re‘im u južnom dijelu Izraela, izraelski mediji upravo su javili da je pronađeno Asulinovo beživotno tijelo u Re‘imu.

- Tijelo Asulina pronađeno je na prostoru na kojem se održavao rave party kod Re‘ima i koji je u subotu napao Hamas – navode izraelski mediji. Da je Asulin pohodio spomenuti događaj navela je tijekom subote i njegova obitelj, požalivši se da im se Lior ne javlja i da nemaju nikakvih informacija o njegovoj sudbini nakon što su kontaktirati policiju i bolnice.

Lior Asulin u 23 godine dugoj profesionalnoj karijeri igrao je za niz izraelskih i ciparski klub ‘Apollon‘ iz Limassola. Nije zabilježio nastup za izraelsku reprezentaciju, a u domovini je, među ostalim, igrao za renomirane prvoligaše poput ‘Maccabija‘ iz Tel Aviva, ‘Beitara‘ iz Jerusalema i ‘Hapoela‘ iz Petah Tikve.

Ukupno je u najvišem nogometnom razredu Izraela sakupio 284 nastupa i postigao 88 golova. Karijeru je zaključio u ljeto 2020. u niželigaškom ‘Hapoelu‘ iz Kfar Bare. Prema raspoloživim informacijama, Lioru Asulinu je dan prije subotnjeg napada Hamasa na Izrael bio rođendan, ali se mogu pronaći i podaci da je rođen 7.listopada 1980..

Asolin je tijekom karijere svlačionicu dijelio sa šestoricom Hrvata. S Hrvojem Kovačevićem (41), Matom Baturinom (50) i Vedranom Ješeom (42) bio je suigrač u Bnei Yehudi. Bivši igrači Hajduka Tvrtko Kale Dreschler (49) i Joško Bilić (49) igrali su s njime u Hapoel Be‘er Shevi, odnosno Maccabi Herzyli, a nekadašnji trener Rijeke Dragan Tadić (50) u Maccabi Petah Tikvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:26