NIJE UZROKOVAO TSUNAMI

Potres od 6,8 stupnjeva pogodio Mianmar, u Bangkoku se tresle zgrade

Epicentar potresa nalazio se na dubini od svega desetak kilometara u blizini granice s Tajlandom i Laosom
 AP

MIANMAR - Snažan potres amplitude 6,8 stupnjeva prema Richteru pogodio je u četvrtak navečer prema lokalnom vremenu sjevernoistočni dio Mianmara pri čemu je, po dosadašnjim informacijama, poginula jedna žena, prenosi AP.

Srećom, potres nije izazvao tsunami.

Epicentar potresa nalazio se na dubini od svega desetak kilometara u blizini granice s Tajlandom i Laosom, kod grada Chiang Rai. Od njegove snage u 770 kilometara udaljenom Bangkoku tresle su se zgrade.

Prema tvrdnjama znanstvenika iz Američkog geofizičkog instituta (USGS), oko 600.000 ljudi osjetilo je snažno podrhtavanje, s obzirom na njegov epicentar u blizini površine zemlje. Također, ističu da je moguć veliki broj žrtava s obzirom na slabu konstrukciju građevina u siromašnom Mianmaru.

Prema svjedočanstvu jednog australskog državljanina s prebivalištem u Bangkoku, njegov stan na 27. katu se toliko tresao da se morao primiti za zidove kako ne bi pao s nogu.

Znanstvenici iz Pacifičkog centra za upozoravanje na opasnost od tsunamija tvrde da je epicentar bio predaleko od obale da bi uzrokovao smrtonosni val.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 05:24