OPORBA NA NOGAMA

Potpuni kaos u Skupštini Srbije, zastupnici zviždali, pjevali i navijali, Brnabić je jedva izustila: ‘Nećemo odustati!‘

Zbog buke i negodovanja zastupnika Brnabić se tijekom svog obraćanja nadvikivala s oporbom

Skupština Srbija

 /Screenshot/twitter

Oporba u Srbiji izazvala je kaos u Narodnoj skupštini ometajući održavanje sjednice, što su i najavili ranije, rekavši da će ići u blokadu parlamenta jer vlast četiri mjeseca šuti na zahtjeve koje su prosvjednici na prosvjedima iznosili mjesecima unazad.

Tijekom obraćanja premijerke Ane Brnabić, oporbeni zastupnici su govor su ometali navijanjem, pjevanjem i zviždanjem.

Zastupnik Nebojša Zelenović iz zastupničkog kluba Moramo - Zajedno, ranije je najavio da će nakon postavljanja zastupničkih pitanja blokirati rad skupštine.

"Svaki dan je nasilje oko nas. Nudili smo u parlamentu da pričamo, vi ste kupovali vrijeme, čak ni Anketni odbor nije ostvaren. Mi smo tražili razgovor, a vi ste nudili protumiting", rekao je Zelenović na sjednici, kako prenosi Klix.ba.

Dodao je da ta borba neće biti laka jer vlast počiva na nasilju te da se udruženi građani i oporba mogu izboriti da mediji budu bolji, da svi budu sigurniji i da počnu da se mijenjaju stvari.

Predsjednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović napisao je na Twitteru da je u skupštinskoj dvorani bilo 18 pripadnika osiguranja.

Vladajući su nekoliko puta aplauzom pozdravili govor Ane Brnabić, koja je govorila o prosperitetu Srbije te je optužila oporbu da su uništili Srbiju dok su bili na vlasti.

Zbog buke i negodovanja zastupnika Brnabić se tijekom svog obraćanja nadvikivala s oporbom:

"Možete raditi što hoćete, mi nikad nećemo odustati", rekla je dok su sirene, zviždaljke, bubnjevi odjekivali dvoranom.

"Hajde vi glasnije, a mi ćemo se više boriti jer ako vi pobijedite, neće biti ni plaća, ni mirovina, ni cesta… I bit će sve kako je bilo kad ste vi bili na vlasti. Nikada to nećemo dopustiti, nikada nećemo ustuknuti. Borit ćemo se svaku minutu, svaki sat, svaki dan za bolju i uspješniju Srbiju", rekla je Brnabić nadjačavajući buku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:48