DJEČJA POSLA

POSTALI LEGENDE U ŠKOLI Dvoje zaljubljenih klinaca pobjegli iz internata u karipski raj

 Facebook

Dvoje zaljubljenih školaraca koji su u ponedjeljak pobjegli iz sivila svog britanskog internata u karipski turistički raj Dominikanske Republike još uvijek uspjevaju ostati skriveni pred policijskom potragom.

Edward Bunyan i Indira Gainijeva, inače kćerka imućnog kazahstanskog biznismena, pobjegli su u ponedjeljak u tri ujutro iz svog internata kraj Lancastera, pa su prvo odletjeli za Pariz gdje su uhvatili let za Dominikansku Republiku i ondje se navodno smjestili u jedan od hotela s pet zvjezdica. Međutim, policija u Puerto Plati objavila je kako im ipak nije uspjela ući u trag, priznavši da 16-godišnji ljubavnici 'mogu biti bilo gdje'.

Iako internatska škola Stonyhurst College u mjestu Clitheroe u pokrajini Lancashire ima strogo osiguranje učenici su uspjeli neopaženo pobjeći tako da je njihov nestanak primijećen tek kad se nisu pojavili na nastavi. Iako su neki učenici komentirali kako je nevjerojatno da je ljubavni par uspio nadmudriti osiguranje, uprava škole tvrdi kako je njihovo osiguranje tu da spriječi ulazak neovlaštenih osoba, a ne da zadrži učenike u internatu.

- Ovo nije zatvor, nemamo mi rešetke na prozorima – prenosi Daily Mail riječi Andrewa Johnsona, ravnatelja škole u kojoj godišnja školarina stoji 30 tisuća funti (oko 280 tisuća kuna).

Međutim, odbjegli dvojac ipak je impresionirao svoje kolege.

- Eddy i Indira su legende i svi su u školi uzbuđeni zbog njihova bijega – kazala je jedna od učenica.

Prema Dominikanskoj Republici već je otpputovala Indirina majka, a na putu je i Eddyjeva mama, koja je udovica i živi u Španjolskoj. Policija u Dominikani je kontaktirala sva veća odmarališta i nisu ih uspjeli pronaći, te najavljuju pokretanje detaljne potrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 21:47