Restoran Jamieja Olivera u Turskoj propao je samo 14 mjeseci nakon spektakularnog otvorenja.
Naime, Jamie's Italian u luksuznom Zorlu Center Mallu u Istanbulu nije ispunio očekivanja s obzirom na tamošnju tešku ekonomsku situaciju.
Restoran, koji u ljetnim danima na vanjskoj terasi može primiti gotovo 200 gostiju, zapao je u financijske teškoće do kojih je došlo zbog nižih cijena i premalog odaziva unatoč izvrsnoj lokaciji, a na stečajnom ročištu rečeno je kako mora smanjiti osoblje i uložiti još novca.
Ipak, glasnogovornik lanca restorana Peter Barry tvrdi kako se, unatoč bankrotu, restoran neće zatvoriti.
- Jamie's Italian u Istanbulu posluje dobro, no trenutno je u pregovorima oko poslovanja i standardna je procedura da se traži zaštita suda od vjerovnika sve dok pregovori traju - kazao je Barry, koji opet spominje tešku ekonomsku situaciju zbog koje im slabije ide.
No, ugledni turski ekonomist Ozgur Altug tvrdi kako 'gotovo svim drugim restoranima ide dobro' i da to nema veze s ekonomijom.
- Turci se ne susprežu jesti u restoranima pa čak i kada su teška vremena.
Lanac restorana Jamie’s Italian počeo se rapidno širiti od osnivanja u Oxfordu 2008. godine, te sada ima više od 30 restorana diljem svijeta, uključujući Singapur, Dubai i Rusiju.
No ni drugi poslovni pothvati poznatog kuhara nisu prošli baš dobro.
U listopadu prošle godine neočekivano su zatvorene dvije zalogajnice bez da je osoblje za to prethodno znalo, a i zatvoren je i lanac Union Jacks restorana.
Glasnogovornik je tada tvrdio da se planiraju usredotočiti na druge projekte no jedan je zaposlenik otkrio kako nisu dovoljno zarađivali.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....