POTRESNE SNIMKE

Posljednji ples Njemice koju je oteo Hamas: ‘Odbila je služiti vojsku, a oni su je ubili i skinuli do gola‘

Bila je pacifistica te je zbog svojih stavova odbila služiti vojsku koja je obavezna za Izraelce, govori njezina obitelj

Shani Louk

 /Twitter

Shani Louk, Njemica u ranim 20-im, bezbrižno se zabavljala s prijateljima na glazbenom festivalu Supernova u blizini kibuca Re‘im u južnom Izraelu, ne znajući da će ples zabilježen kamerama biti njezin posljednji.

Nekoliko trenutaka kasnije, tattoo umjetnicu uhvatili su Hamasovi teroristi i masakrirali je zajedno s 259 drugih partijanera tijekom subotnjeg napada na Izrael.

Mladu Shani ti isti borci potom su skinuli golu i paradirali ulicama s njezinim beživotnim tijelom.

Mučan video prikazuje njeno golo tijelo na stražnjem dijelu kamioneta, s jednom nogom koja stoji u neprirodnom položaju, dok je okružena četvoricom Hamasovih terorista koji su uzvikivali ‘Allahu Akbar‘.

Njezina obitelj se još uvijek očajnički nada da je Shani živa unatoč snimkama njezina tijela.

Njezina teta Orly Louk za njemački list Der Spiegel kazala je kako je Shani, koja je odrasla u Izraelu, ali je imala njemačku putovnicu, bila pacifistica te da je zbog svojih stavova odbila služiti vojsku koja je obavezna za Izraelce - dodajući da joj je u tome pomogla njezina njemačka putovnica.

Shanina majka, Ricarda, u međuvremenu je objavila srcedrapajući video u kojem moli za pomoć, kako bi saznala što se dogodilo njezinoj kćeri.

‘Jutros je moju kćer Shani Nicole Louk, njemačku državljanku, sa skupinom turista u južnom Izraelu oteo palestinski Hamas. Poslana nam je snimka na kojoj sam jasno vidjela našu kćer u nesvijesti u autu s Palestincima koji se voze po Pojasu Gaze. Molim vas da nam pošaljete bilo kakvu pomoć ili bilo kakvu vijest. Hvala vam puno‘, kazala je držeći Shaninu sliku na mobitelu.

Hamas je tvrdio da je tijelo sa snimke žena izraelskog vojnika - no sinoć je Tomasina Weintraub-Louk potvrdila da je riječ o Shani nakon što je prepoznala njezine tetovaže na nogama i kosu s dredovima.

‘Nadamo se pozitivnim vijestima. To je definitivno Shani. Bila je na glazbenom festivalu za mir. Ovo je noćna mora za našu obitelj.‘

Tomasina je rekla da su ona i ostali članovi obitelji očajnički pokušavali kontaktirati Shani kao i njezinog dečka Meksikanca, ali nisu ih uspjeli dobiti.

Njezini roditelji kažu da se nisu čuli s kćeri od telefonskog poziva u subotu rano ujutro, netom nakon što je Hamas lansirao svoje prve rakete.

Njezina je obitelj u međuvremenu primila informaciju od banke da je Shanina kreditna kartica korištena u Gazi.

Glazbeni festival kojem je prisustvovala Shani bio je jedno od prvih mjesta koje je napala teroristička skupina.

Oni koji su preživjeli napad objavili su isječke muke na društvenim mrežama, pokazujući kako su bili prisiljeni skrivati se u grmlju i snimati tihe oproštajne poruke svojim voljenima dok su gledali kako žrtve ubijaju jednu po jednu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:58