S KEČAPOM, MOLIM

Posljednji obrok od 30.000 kalorija: Američkom osuđeniku ispunjena je želja za pizzama, krumpirićima, čipsom, sladoledom...

Simmons, inače mesar, osuđen je na smrt 1997. zbog ubojstva 21-godišnjaka kojeg je raščetvorio svojim mesarskim noževima
 AP / Arhiva

Prije nego što je ove srijede smaknut u američkoj saveznoj državi Mississippi, osuđenik na smrt Gary Carl Simmons (49) zatražio je uistinu nevjerojatan i obilan posljednji obrok.

Naručio je dvije velike pizze s raznim dodacima, 2 kilograma parmezana, veliki paket krumpirića iz McDonald'sa s kečapom i majonezom, deset bočica 'ranč' umaka, obiteljsko pakiranje čipsa s okusom nachosa, dvije boce Coca Cole s okusom trešnje i dvije kutije sladoleda od jagode. Sve to zajedno čini 30,000 kalorija, no nije poznato je li Simmons uspio pojesti sve što je naručio.

Simmons, inače mesar, osuđen je na smrt 1997. zbog ubojstva 21-godišnjaka kojeg je raščetvorio svojim mesarskim noževima. Dijelove njegovog tijela razbacao je po močvari nastanjenoj krokodilima blizu svoje kuće. Djevojku ubijenog 21-godišnjaka silovao je i prijetio joj da joj život ovisi o tome "koliko dobro će ga seksualno zadovoljiti". Simmons je paru dugovao novac za drogu, a zločine je počinio kad je par došao po novac u njegovu kuću. U zatvoru se pokajao, no svejedno je smaknut smrtonosnom injekcijom.

Najneobičniji posljednji obroci osuđenika u SAD-u

Victor Feguer, koji je ubio liječnika 1960., zatražio je jednu jedinu maslinu s košticom, posluženu na velikom tanjuru uz vilicu i nož. Nakon što je obješen, koštica mu je pronađena u džepu.

Lawrence Brewer, bijeli suprematist koji je 1998. ubio crnca i vukao ga ulicom zavezanog za stražnji dio automobila, naručio je dva pileća odreska, trostruki burger sa slaninom, omlet sa sirom, veliku zdjelu prižene okre, tri fajite, pola kilograma roštilja s pola štruce bijelog kruha, pizzu s mesom, tri gazirana soka, jednu kanticu sladoleda of vanilije te maslac od kikirikija s drobljenim kikirikijima. Nakon što je odbio pojesti išta od naručenog, u Teksasu je ukinuta praksa posljednjih obroka za osuđenike na smrt.

Robert Conklin, koji je odvijačem ubio svog ljubavnika i raščetvorio njegovo tijelo 1984., dobio je filet mignon umotan u slaninu, škampe pripremljene na putru i limunu, pečeni krumpir s maslacem, kiselim vrhnjem, vlascem i komadićima slanine, klip kuhanog kukuruza, šparoge u umaku hollandaise, francuski kruh s putrom, kozji sir, dinju, pitu od jabuka, sladoled od vanilije i ledeni čaj.

John Gacey, koji je ubio 33 tinejdžera u Illinoisu 1970.-ih, tražio je i dobio 12 škampa, kanticu piletine spravljene po originalnoj recepturi lanca brze hrane Kentucky Fired Chicken, pečene krumpiriće i pola kilograma svježih jagoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 14:29