SLOVENIJA

POŠILJKE S BIJELIM PRAHOM Stigle na adresu ustavnog suda, matematičkog fakulteta...

 Igor Zaplatil / Delo

Sumnjivu poštansku pošiljku koja je sadržavala bijeli prah nepoznata sastava u utorak su zaprimili na slovenskom ustavnom sudu, o čemu su obavijestili policiju koja istražuje slučaj, dok je uzorak nepoznate supstancije predan na analizu u ovlašteni laboratorij.

Sumnjive pošiljke u utorak su još dobili vodeća nevladina slovenska udruga za zaštitu potrošača, te matematički fakultet u Kopru, gdje su pojasnili da je pošiljka bila adresirana na njihova honorarnog predavača.

Slanje sumnjivih pošiljaka s bijelim prahom zadnjih se godina u Sloveniji pojavljivalo periodički kao prijetnja ili neslana šala s pojedinim ustanovama i udrugama, ali se uvijek do sada pokazalo da bijeli prah nije bio opasan niti sadržavao spore bedrenice ili antraksa, što je bila prva uobičajena asocijacija.

Zadnji je takav slučaj zabilježen krajem travnja kad su u istom danu sumnjive pošiljke za koje se kasnije analizom pokazalo da nisu opasnost za ljude i okoliš dobili urudžbeni ured u zgradi parlamenta, kabinet predsjendika vlade i predsjendik države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:58