TRENAŽNI LET

Poljsko ministarstvo: Srušeni vojni dron pripadao je američkoj vojsci

"Nitko nije ozlijeđen, niti je nastala ikakva šteta u rezultatu... Dron je preuzela američka strana, u čijem je vlasništvu."

Ilustrativna fotografija

 Tomasz Trybus/Panthermedia/Profimedia/Tomasz Trybus/panthermedia/profimedia

Vojnu izviđačku bespilotnu letjelicu koja se kasno u utorak srušila u jugozapadnoj Poljskoj koristili su američki vojnici za trenažni let, priopćilo je u petak poljsko ministarstvo obrane.

Privatni radio RMF izvijestio je ranije da je dron pronađen u šumi u blizini sela Trzebien na jugu Poljske nakon što je prolaznik nazvao hitne službe i rekao da je vidio objekt kako pada na tom području.

"Dobivene informacije pokazuju da je tijekom trenažnog leta američkih vojnika izgubljen kontakt s dronom koji je zatim pao na šumsko područje", napisalo je ministarstvo obrane u odgovoru e-mailom na pitanja Reutersa.

"Nitko nije ozlijeđen, niti je nastala ikakva šteta u rezultatu... Dron je preuzela američka strana, u čijem je vlasništvu."

Dok bjesni rat u susjednoj Ukrajini, članica NATO-a Poljska u pripravnosti je zbog povreda zračnog prostora nakon incidenata u studenom i prosincu u kojima su projektili pali na njezin teritorij.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:20