MISTERIOZNI ZAPIS

POLITIČAR POGINUO U PADU AVIONA Istražitelji potpuno zbunjeni snimkom iz crne kutije

 AFP

Brazilsko ratno zrakoplovstvo (FAB), koje istražuje pad aviona u kojem je prije nekoliko dana poginuo tamošnji oporbeni predsjednički kandidat Eduardo Campos, naišlo je na neočekivani misterij. Pregledom crne kutije utvrđeno je da na njoj uopće nije zabilježen kobni let, već da je snimljeno nešto sasvim drugo, nimalo povezano s nesrećom.

Glasnogovornik FAB-a kaže da su dodatne analize u tijeku te da se pokušava otkriti što je zapravo na audio snimci.

Campos i još šest osoba poginuli su kada je njegov privatni mlažnjak tipa Cessna po lošem vremenu pao na sportsku dvoranu u gradu Santosu, u relativnoj blizini Sao Paula.

'Ovlašteni su tehničari preslušali dva sata zvučnih zapisa, što je maksimum koji je crna kutija u stanju zabilježiti, i zaključili su da snimka nema veze s letom od 13. kolovoza', rekao je glasnogovornik FAB-a Pedro Luis Farčić.

Dodao je da je zasad nemoguće utvrditi kada je nastala snimka, ali nije htio otkriti što je zapravo snimljeno.

Nedugo nakon što je stigla vijest o nesreći, brazilska predsjednica Dilma Rousseff proglasila je trodnevnu žalost te je prekinula svoju kampanju za izbore zakazane za 5. listopada na kojima je jedan od njezinih izazivača trebao biti Campos. On je, inače, član Brazilske socijalističke stranke, a u anketama je bio treći. U međuvremenu se pojavila informacija da će umjesto njega kandidatkinja biti Marina Silva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:48