RASISTIČKI ČIN?

POLICIJSKA TORTURA KOJA JE ŠOKIRALA AMERIKU Mladu Afroamerikanku bacio na travu, zavrnuo joj ruku i kleknuo joj na leđa

 YouTube

Mlada Amerikanka doživjela je nevjerojatni šok i policijsku torturu došavši na tulum na bazenu u predgrađu Dallasa.

Prošloga vikenda nasilni policajac Eric Casebolt zgrabio ju je za ruku, bacio na travu, zavrnuo joj ruku i kleknuo joj na leđa. Pritom je mahao pištoljem dok su drugi gosti tuluma i prolaznici zapanjeno prmatrali što se događa.

Kada je Dajerria Becton (15), odjevena u bikini, s prijateljicama došla na zabavu, ubrzo je došla policija i rekla im da odu kući.

- Pretpostavljam da je mislio da mu govorimo nešto nepristojno dok smo odlazile. Zgrabio me, zavrnuo mi ruku i bacio me na travu, a zatim počeo povlačiti za kosu. Molila sam ga da se makne jer su me jako boljela leđa - izjavila je Dajerria za Fox4.

Šokantni napad zgrozio je Ameriku, a policajca su odmah nakon incidenta poslali na prisilni godišnji odmor. Osim što je djevojku bacio na travu, potegnuo je i pištolj na dvojicu tinejdžera.

- Izgledalo je kao da je zaista spreman nekoga ozlijediti - rekla je jedna svjedokinja.

Tinejdžer Brandon Brooks (15) snimio je cijeli incident i stavio ga na YouTube, a za BuzzFeed je izjavio kako mu se činilo da je 'nevidljiv'.

- Policajci su svima koji su tamnoputi, meksičkog ili arapskog podrijetla naredili da legnu na tlo. U mene nije niti pogledao, kao da nisam tamo stajao - rekao je Brooks.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 22:31