ALAIN DELON

Policija upala u kuću francuske glumačke ikone i ostala u šoku: ‘On nema nikakva ovlaštenja za tako nešto...‘

Delon se nakon 1990-ih rijetko kad pojavljivao na ekranu, a njegovo posljednje veće javno pojavljivanje bilo je u Cannesu 2019.

Alain Delon

 Guillaume Collet/Sipa Press/Profimedia/Guillaume Collet/sipa Press/profimedia

Policija je zaplijenila 72 komada vatrenog oružja iz kuće legende francuskog filma, Alaina Delona. Glumac nema dozvolu niti za jedan komad zaplijenjenog oružja, potvrdili su tužitelji, prenosi The Guardian.

Policija je u Delonovom domu u Douchy-Montcorbonu, oko 135 kilometara južno od Pariza, pronašla i više od 3000 komada streljiva.

- Delon (88) nema ovlaštenje koje bi mu dopuštalo posjedovanje vatrenog oružja, rekao je lokalni tužitelj Jean-Cédric Gaux.

Francuska je zvijezda u nekoliko svojih najpoznatijih filmova glumila gangstere s oružjem, primjerice, u filmu Borsalino, a poznat je i po ulozi tajanstvenog ubojice u filmu Samuraj iz 1967. godine.

image

Film Borsalino (1970.)
Alain Delon
Pierre Koulak
Jean-Paul Belmondo

Adel Production - Marianne Productions - Mars Film/Christophel Collection/Profimedia/Adel Production - Marianne Productions - Mars Film/christophel Co
image

Alain Delon

Lira Films - Oceania Produzioni Internazionali Cinematografiche/Christophel Collection/Profimedia/Lira Films - Oceania Produzioni Internazionali Cinem

Delon je nakon moždanog udara 2019. godine lošeg zdravlja, a nedavno se našao i u središtu velike obiteljske svađe.

Policija je pretražila njegov dom nakon što je jedan službenik kojeg je imenovao sud onamo poslan te je primijetio oružje i to prijavio sucu.

image
Guillaume Souvant/Afp
image
Guillaume Souvant/Afp
image
Guillaume Souvant/Afp

Delon se nakon 1990-ih rijetko kad pojavljivao na ekranu, a njegovo posljednje veće javno pojavljivanje bilo je u Cannesu 2019., kada je dobio počasnu Zlatnu palmu.

Prošlog je mjeseca njegov najmlađi sin podnio tužbu protiv svoje sestre. Ta je svađa izašla u javnost nakon što je Delonov najstariji sin Anthony rekao za magazin Paris match da mu je otac ‘u slabom stanju‘.

Delonov je stariji sin preko svojeg odvjetnika priopćio da je šokiran i da će podnijeti tužbu za klevetu.

Prošle je godine troje glumčeve djece podnijelo prijavu protiv njegove bivše pomoćnice. Optužili su je za uznemiravanje i prijetnje.

Procjenjuje se da je Delon ‘težak‘ milijune, nakon što je na aukciji u lipnju prodao oko 80 umjetnina za više od 8 milijuna eura, piše The Guardian.

image

Glavni ulaz u rezidenciju francuskog glumca Alaina delona u Douchyju u središnjoj Francuskoj

Guillaume Souvant/Afp
image
Guillaume Souvant/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:59