KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU

POKOLJ ZBOG KUĆNOG LJUBIMCA Majmun nasrnuo na djevojčicu i izazvao totalni rat klanova u kojem su poginuli deseci osoba!

Ilustracija
 Stringer / Saddam Alrashd / REUTERS

Najmanje 20 osoba je poginulo, a više od 50 je ranjeno u krvavom sukobu dva klana u libijiskom gradu Sabha, započetog zbog incidenta u kojem je jedan majmun, kućni ljubimac, napao djevojčicu, piše BBC.

Nesretni je majmun nasrnuo na školarku i pritom joj skinuo veo s glave, ogrebao je te izgrizao. S majmunom su u vrijeme incidenta bila tri mladića iz klana Guedadfa (kojem je i pripadao pokojni lider Libije Moammar Gadafi), a razljućena šira obitelj djevojčice iz klana Awlad Suleiman odmah je krenula po osvetu.

U inicijalnim sukobima tri mladića su ubijena zajedno sa životinjom koja je izazvala incident, a naknadno je ubijeno minimalno 20 ljudi - taj je broj vrlo vjerojatno mnogo veći budući da su pobrojani samo stradali iz klana Awlad Suleiman.

Odnos dvije zajednice godinama je bio prožet tenzijama, a nakon što je napad majmuna prelio čašu, u žestokim sukobima koristili su se tenkovi, projektili, minobacači i drugo vatreno oružje, navodi BBC.

Nakon pada Gadafija u 2011. godini Libija je potonula u kaos obilježen etničkim i klanovskim sukobima kojima se još uvijek ne nazire kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 01:00