ISTRAGA JOŠ TRAJE

'POGODIO SAM GA KOMADIĆEM SIRA U VRAT, NEKOLIKO MINUTA POSLIJE ON JE BIO MRTAV!' Bezazlena igra u školi završila tragedijom

 
 Profimedia, Alamy

Dječak kojeg je školski kolega pogodio komadićem sira u vrat zbog snažne alergijske rrakcija na mlijeko je preminuo. Tinejdžer koji ga je pogodio sirom rekao je da se samo igrao i da mu nije želio nauditi.

13-godišnji Karanbir Cheema imao je, osim alergije na mlijeko, još i alergije na pšenicu, gluten, jaja i orašaste plodove, a patio je i od astme. Incident nakon kojeg je dječak preminuo dogodio se u jednoj školi u zapadnom Londonu u lipnju 2017. godine. Nakon snažne alergijske reakcije prevezen je u bolnicu u stanju opasnom po život, no desetak dana kasnije je preminuo. Istraga je pokazala da je njegovim injekcijama adrenalina EpiPen istekao rok, i to prije godinu dana, prenosi Metro.

Dječak koji je na njega bacio komadić sira priznao je da je to učinio. Rekao je da nije znao za njegovu alergiju na mlijeko i da je mislio da je alergičan samo na kruh. Istaknuo je da je komadić sira kojim ga je pogodio tek okrznuo lijevu stranu njegovog vrata.

'Nisam znao. Bilo je to nezrelo od mene', rekao je dječak na sudu.

Komadić sira mu je dao prijatelj koji je tijekom odmora kupio sendvič. On ga je sam zatražio jer je, kaže, bio gladan, a drugi dječak mu je dao tako mali komadić da je mislio da je sve šala, pa je taj komadić bacio na Karanbira jer mu je on stajao najbliže, iako nije namjeravao njega gađati.

'Nakon što mi je rekao da je alergičan na sir, ispričao sam mu se i vratio se u razred', dodao je tinejdžer i istaknuo kako taj komadić sira nije bio ni blizu usta alergičnog dječaka, već je samo okrznuo njegov vrat.

Priznao je da tada nije ni znao da alergije mogu biti tako opasne. Mislio je da je posljedica obični osip ili lagana temperatura.

'Nisam mu želio nauditi. Nisam to učinio s lošom namjerom. Grozno se osjećam. Žao mi je zbog toga što sam učinio', poručio je u sudnici roditeljima preminulog dječaka.

Kad je dječakova majka došla u školu toga dana, tamo su već bila dvoja kola hitne pomoći i liječnici. Nastavnici su joj rekli da joj sin ne diše. Otišla je s njim u bolnicu. Rekli su joj da je komadić sira okrznuo njegov vrat, a majka nije mogla vjerovati da bi samo to izazvalo tako tešku reakciju.

Naposlijetku se pokazalo da je dječakovim Epipen injekcijama bio istekao rok još u ljeto 2016. godine. Škola je navodno majci tada poslala e-mail da ju o tome obavijesti, no nisu dobili nikakav odgovor. Istraga je pokazala da je u to vrijeme u školi bilo drugih injekcija iste vrste, koje su pripadale drugim učenicima, no one nakon ovog incidenta nisu korištene. Istraga se nastavlja, javlja Metro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:51