DUHOVI PROŠLOSTI

Pogledajte kako danas izgleda udovica Slobodana Miloševića!

'Zamjeram si što sam vjerovala da su ljevičari hrabri, pošteni i solidarni ljudi', kaže Mirjana Milošević
 Matija Koković

Mirjana Marković, koja se već nekoliko godina krije u Moskvi, u ekskluzivnoj ispovijesti za srpski tabloid Alo izjavila je da ne razmišlja o povratku u Srbiju te da joj fali kći Marija, koja, po pisanju srbijanskih medija, već godinama živi u Crnoj Gori.

Mirjani Marković nedostaje život u Srbiji. Spominje i sina Marka, koji se također krije u Rusiji, kojega redovio viđa. Piše da se promijenio. Živi od novca koji dobije iznajmljivanjem kuće u Tolstojevoj ulici na beogradskom Dedinju, no piše da je kuća već mjesecima prazna.

Miloševićena udovica uglavnom opisala kako provodi dane u Moskvi, a među ostalim je istaknula kako se ne kaje zbog ničega, no da si predbacuje što je vjerovala ljudima.

- Zamjeram si što sam vjerovala da su ljevičari hrabri, pošteni i solidarni ljudi.

Zato što sam mislila da su ljudi zahvalna bića. Zato što sam vjerovala suzama – stoji u njezinoj ispovijesti.

Mirjana Marković sebi također predbacuje jer je mislila da je društveno važnije od privatnoga i zato što je to primjenjivala u vlastitom životu.

- Zamjeram si što nisam sjedila u kući i pisala umjesto da po Jugoslaviji, polumrtva od umora, širila bratstvo i jedinstvo, a po svijetu kozmopolitizam.

Za boravka u Rusiji nekadašnja predsjednica Jugoslavenske ljevice (JUL), prepoznatljiva po gustoj, crnoj kosi promijenila je imidž – postala je plavuša.

Za Mirjanom Marković, udovicom Slobodana Miloševića , i njihovim sinom Markom, na snazi je međunarodna Interpolova tjeralica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 09:27