KAMPANJA AGENCIJE

Pogledajte kako CIA pokušava privući Ruse da šijuniraju za njih: ‘Želimo znati istinu!‘

CIA pritom obećava ruskim državljanima da će ih zaštititi ako se odluče pridružiti špijunskoj mreži.

Prizori iz kampanje CIA-e

 CIA, Twitter

CIA objavila je novi video čiji je cilj regrutacija ruskih vladinih dužnosnika koji se protive ratu u Ukrajini i žele špijunirati u ime SAD-a.

- Zašto je život jedne osobe vrjedniji od života drugih? Tko odlučuje o tome?, čuje se glas na početku kampanje, a prikazuje zrelog muškarca kako zamišljeno gleda kroz prozor, dok njegova supruga uspavljuje njihovo dijete.

Središnja obavještajna agencija pokušava u svoje redove dovesti ruske špijune i navesti ih da otkriju svoje tajne, a zanimljiva videosnimka dijeli se na društvenim mrežama. CIA pritom obećava ruskim državljanima da će ih zaštititi ako se odluče pridružiti špijunskoj mreži.

- CIA želi znati istinu o Rusiji i tražimo pouzdane ljude koji znaju i mogu nam reći istinu. Vaše informacije mogu biti vrjednije nego što mislite, navodi u videu CIA.

Također je objavljen video na ruskom jeziku naziva ‘Zašto sam stupio u kontakt s CIA-om: Moja odluka‘ na Facebooku, Twitteru i Telegramu.

Dvominutni video prikazuje lažne ruske časnike koji potajno kontaktiraju CIA-u preko dark weba.

- Preživio sam. Moja obitelj će preživjeti. Živjet ćemo dostojanstveno, zahvaljujući mojim djelima, kaže narator na ruskom na kraju.

O kampanji CIA za CBS News je progovorio anonimni dužnosnik agencije.

- Želimo doprijeti do onih hrabrih Rusa koji se osjećaju pritisak zbog nepravednog rata ruske vlade da kontaktiraju CIA-u i učine to na najsigurniji mogući način. Tražimo ljude od povjerenja, rekao je.

Svrha videozapisa je dati smjernica ruskim državljanima o tome kako mogu sigurno kontaktirati agenciju, poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:54