‘Što se događa?‘

Pogledajte bizarnu Trumpovu snimku o kojoj bruji cijeli svijet, 40 minuta plesao i govorio koje pjesme želi čuti

Govor kandidata Republikanske stranke na skorašnjim predsjedničkim izborima dva puta su prekinuli djelatnici hitne pomoći koji su morali pomoći unesrećim građanima

Donald Trump i Kristi Noem tijekom skupa u Oaksu u Pennsylvaniji

 Jim Watson/Afp

Skup kandidata Republikanske stranke na skorašnjim predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama Donalda Trumpa koji se u ponedjeljak održao u mjestu Oaks u saveznoj državi Pennsylvaniji pretvorio se u koncert nakon što su prekinule dvije hitne intervencije djelatnika hitne pomoći, piše novinska agencija Associated Press.

Trump je prvi puta prekinut dok je odgovarao na pitanja okupljenih na skupu. Nakon što je druga intervencija prekinula razgovor Trumpa i guvernerke savezne države Južne Dakote Kristi Noem, Trump je prestao odgovarati na pitanja. Njih su dvoje potom rekli da je vruće u dvorani. Trump ju je zatim pitao o ventilaciji. "Vjerojatno si ga ne mogu priuštiti, gospodine predsjedniče", rekla je Noem.

image

Donald Trump i Kristi Noem tijekom skupa u Oaksu u Pennsylvaniji

Jim Watson/Afp

Trump je tijekom prvog prekida zatražio da se u dvorani pusti pjesma "Ave Maria" austrijskog skladatelja Franza Schuberta. Trumpova je želja uslišena, međutim preko razglasa je puštena instrumentalna verzija. Trump je tijekom drugog prekida rekao da je zapravo htio čuti verziju "Ave Marije" koju izvodi pokojni talijanski operni tenor Luciano Pavarotti. Trumpova je želja ponovno uslišena.

Nakon što je Kristi Noem rekla da se druga osoba kojoj je pružena liječnička pomoć ustala, Trump je govorio još par minuta, a onda je ponovno zatražio da zasvira glazba. Okupljeni na skupu nisu znali hoće li ponovno govoriti pa su se počeli meškoljiti.

"To dvoje ljudi koji su pali pravi su patrioti", rekao je Trump nakon što je glazba prestala. "Volimo ih. Zbog njih imamo ovu odličnu glazbu, je l‘ da?", dodao je Trump.

Bivši predsjednik SAD-a nagovijestio je da bi skup mogao završiti tako što će publika uživati u raznim glazbenim brojevima, a ne u njegovim odgovorima na pitanja o politici i društvu. Trump je potom zatražio da zasvira pjesma "YMCA" grupe Village People, što je obično znak da je Trump spreman napustiti skup. Međutim - ostao je na pozornici. Glazba je nastavila svirati, a on je čak i zaplesao. "Nitko ne odlazi. Što se događa?", rekao je Trump. Glazba je svirala još otprilike 40 minuta. Trump se na pozornici njihao uz taktove pjesama "Nothing Compares 2 U" pjevačice Sinead O’Connor, "Hallelujah" Rufusa Wainwrighta i "November Rain" grupe Guns N’ Roses. Trump je pozornicu napustio dok je svirala pjesma "Memory" iz mjuzikla "Mačke", piše Associated Press.

image

Donald Trump i Kristi Noem tijekom skupa u Oaksu u Pennsylvaniji

Jim Watson/Afp

Trumpova glasnogovornica Karoline Leavitt objavila je na društvenoj mreži X fotografiju Trumpa s potpisom "DJ TRUMP!". Drugi Trumpov glasnogovornik Steven Cheung ustvrdio je na X-u da se "nešto posebno događa u Pennsylvaniji" te da niti jedan političar na svijetu nije poput Trumpa. "To je odlično", dodao je Cheung.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. listopad 2024 21:10