SRAMOTA

Podivljali srpski trener brutalno premlatio mladog igrača tijekom utakmice. A onda se saznalo tko je on...

Batinica je optužen za ratne zločine u Kravicama kod Srebrenice 1995. godine
 /Screenshot Youtube

U devetom kolu Prve futsal lige Srbije futsaleri SAS-a iz Zrenjanina na gostovanju u Beogradu ostvarili su vrlo važnu pobjedu protiv ekipe FON Banjica rezultatom 6:4, prenosi Nova.rs.

No, umjesto pravog malog spektakla na Banjici, ovaj susret ostat će zapamćen po sramotnom potezu trenera pobjedničke momčadi Milivoja Batinice, poznatijeg kao Simo Batinica.

Batinica je u pauzi, tri minute prije kraja prvog poluvremena, ušao u sukob s jednim od igrača svoje momčadi. Najprije ga je povukao za majicu, privukao k sebi, a zatim ga je prvi put udario po vratu i glavi.

Nije prošlo dugo i opet je krenuo tući svog igrača, sada je ciljao samo u lice, ali je pogodio u vrat. Doista, potez za koji mora uslijediti najveća kazna.

Simo Batinica je, inače, jedan od osnivača Srpske napredne stranke u Zrenjaninu, te očigledno daje sebi za pravo da zbog toga tuče igrače kako mu je volja.

S obzirom na stanje u Srbiji, ovo je normalna vijest, koja bi mogla proći bez kazne.

Kada na sve to dodamo i informaciju da je Batinica optužen za ratne zločine u Kravicama kod Srebrenice 1995. godine, ova priča postaje još sramotnija.

Batinica je, naime, optužen da je kao pripadnik Centra za obuku “Jahorina“ Specijalne brigade policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sudjelovao u ubojstvu bošnjačkih zarobljenika iz Srebrenice na zemljoradničkoj zadruzi u Kravici.

Batinica je 2017. ustvrdio da je za ratne zločine u kojima su ubijene stotine civila saznao tek nakon što je uhićen. Suđenje u ovom slučaju počelo je prije sedam godina, ali još uvijek nije dobilo epilog.

Kadrove Batiničinog batinanja možete pogledati od 40:36 minute priloženog videa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 04:07