ZLOČIN NAJPOZNATIJEG PARAOLIMPIJCA

Pistoriusu našli i steroide: Eksploziju agresije Blade Runnera izazvale su zabranjene supstance?

ALTERNATIVE CROPA picture taken on January 26, 2013 shows Olympian sprinter Oscar Pistorius posing next to his girlfriend Reeva Steenkamp at Melrose Arch in Johannesburg. South Africa's Olympic sprinter Oscar "Blade Runner" Pistorius was taken into police custody on February 14, 2013, after allegedly shooting dead his model girlfriend having mistaken her for an intruder at his upscale home. AFP PHOTO / WALDO SWIEGERS
 AFP

U domu paraolimpijca Oscara Pistoriusa osim krvave palice, navodno su pronađeni i zabranjeni steroidi, javlja Daily Mail.

Policija istražuje i mogućnost da je Pistorius ubio djevojku Reeve Steenkamp u napadu bijesa, odnosno u ekspoloziji agresije koju uzrokuje korištenje steroida.

Stoga je policija zatražila i Oscarov uzorak krvi kako bi provjerili je li kobnu večer uzimao nedozvoljene supstance.

Istovremeno se pojavila informacija da je u siječnju ove godine u jednom restoranu zamalo u stopalo upucao svog prijatelja boksača Kevina Lerenu.

ISTRAŽUJU MOTIV BRUTALNOG UBOJSTVA Pistorius je ubio djevojku Reevu jer ga je varala s bivšim dečkom ragbijašem?

Oscar je tada pucao u prepunom restoranu u Johannesburgu, pištolj je navodno pripadao njihovom prijatelju, a Oscar ga je uzeo samo kako bi ga pogledao, no slučajno je opalio.

- Ne bih ga nazvao nemarnim, to je bilo slučajno. Poslije mi se danima ispričavao, objasnio je boksač te dodao kako se ipak preplašio jer mu je metak prošao samo nekoliko centietara od stopala.

Cijeli incident nije prijavljen policiji jer su Pistorius i njegova djevojka bili stalni gosti tog restorana.

- Kad sam čuo pucanj, otišao sam vidjeti što je bilo, ali su svi sve negirali, ispričao je menadžer restorana Jason Loupis.

Podsjetimo, na Valentinovo s četiri hica iz pištolja Oscar je ubio svoju djevojku Reeve Steenkamp. Prvo je rekao da je u svoju djevojku pucao misleći da je provalnik, ali nakon iskaza niza svjedoka i susjeda koji su tvrdili da su čak dva sata ranije u njegovoj kući čuli buku i ženski vrisak, policija je Pistoriusa počela sumnjičiti za brutalno ubojstvo s predumišljajem .

Prema pisanju lokalnih medija, južnoafrička policija pronašla je krvavu palicu za kriket u domu paraolimpijca Oscara Piostoriusa.

Iako je Reeva navodno pronađena smrskane lubanje, policija i dalje nije sigurna je li upravo spomenuta palica predmet kojim je ubijena, ili su joj prije toga presudila četiri hica iz pištolja.

Policija zasad barata s tri teorije: Prema jednoj je Pistorius napao Reevu prije nego li ju je ustrijelio pištoljem, prema drugoj palicu je iskoristio kako bi razbio vrata kupaonice a potom ustrijelio, a prema trećoj krvavu palicu je upotrijebila upravo Reeva kako bi se obranila.

Također, na vidjelo su izašla nagađanja da je Pistorius zločin počinio jer je otkrio da ga Reeva vara s njegovim bliskim prijateljem, koji je navodno ujedno i njezin dugogodišnji prijatelj, ali i bivši dečko. Radi se o južnoafričkom igraču ragbija Francoisu Hougaardu (24), inače poznatom po reputaciji playboya. On je dan nakon Reevine smrti propustio prvenstvenu utakmicu.

Među ljudima koji su na Twitteru komentirali povezanost ubijene Reeve i ragbi igrača Hougaarda bio je i osobni pomoćnik Nelsona Mandele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 12:56