UBOJSTVO MANEKENKE

PISTORIUS SE RASPLAKAO U SUDNICI Suđenje najpoznatijem paraolimpijcu svijeta počinje 3. ožujka 2014.

Atletičar s obje amputirane noge tvrdi da nije imao namjeru ubiti svoju djevojku Reevu Steenkamp, koja bi danas navršila 30 godina, već je mislio da se radi o provalnicima
 Stephane de Sakutin / AFP

Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius, optužen za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp na Valentinovo, danas je imao ročište na sudu u Pretoriji, koje je uvod u suđenje koje će početi 3. ožujka i trajati do 20. ožujka. Njegov ujak, brat i sestra od jutra su bili na licu mjesta kako bi mu pružili podršku.

Pistorius je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. ušao u polufinale utrke na 400 metara te je u istoj disciplini na Paraolimpijskim igrama osvojio zlatnu medalju.

Prošli put je Pistorius bio u sudnici u lipnju na samo pet minuta, no sada se suočio s cjelovitom optužnicom koja uključuje ubojstvo s predumišljajem i posjedovanje streljiva bez dozvole, jer je policija u međuvremenu završila svoju istragu.

Stephane de Sakutin / AFP

Atletičar s obje amputirane potkoljenice tvrdi da nije imao namjeru ubiti Reevu Steenkamp, bivšu manekenku FHM-a, već je vjerovao da se radi o provalniku. Tijekom vikenda procurile su informacije da balističko testiranje potvrđuje njegove tvrdnje kako nije nosio proteze na nogama, protivno tvrdnjama tužiteljstva, kad je upucao svoju djevojku kroz zaključana vrata zahoda. U svojoj izjavi u policijskoj istrazi tvrdio je kako se osjećao ranjivo bez svojih proteza i uspaničio se da će biti u velikoj opasnosti kad provalnici izađu iz toaleta.

Lokalne City Press novine objavile su mišljenje bivšeg glavnog istražitelja u ovoj istrazi, koji je rekao da su detektivi vjerovali da će forenzičari potvrditi njihovu teoriju kako se Reeva skrivala u kupaonici, a ne koristila zahod. Naime, istraga je pokazala da je bila zgrčena iza vrata kupaonice kad je upucana u glavu, kuk i ruku.

Roditelji i uža obitelj ubijene djevojke okupili su se danas u njenom rodnom Port Elizabethu, gdje će obilježiti njen 30. rođendan, koji nije dočekala živa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 12:56