SUSRET U VATIKANU

Papa Franjo primit će Putina 10. lipnja

Russian President Vladimir Putin attends the Hero of Labour awards ceremony at the Kremlin in Moscow on May Day on May 1, 2015. AFP PHOTO / POOL / MIKHAIL KLIMENTYEV
 MIKHAIL KLIMENTYEV

VATIKAN - Ruskog predsjednika Vladimira Putina primit će 10. lipnja u Vatikanu papa Franjo, drugi put nakon papina izbora, kazao je u četvrtak glasnogovornik Vatikana.

"Predsjednik Putin doputovat će u Vatikan na susret s Papom tijekom popodneva u srijedu, 10. lipnja", izjavio je pomoćnik glasnogovornika otac Ciro Benedettini. U studenom 2013. ruski predsjednik već je boravio u Vatikanu kako bi se susreo s novim Papom.

Kremlj je najavio 1. lipnja da Putin namjerava otputovati sljedećih dana u Milano gdje se trenutno održava Svjetska izložba.

Posjet ruskog šefa države Vatikanu događa se u kontekstu još uvijek velike napetosti između Moskve i Zapada zbog ukrajinske krize.

Sveta Stolica i Papa pozvali su Ukrajince, podijeljene između pravoslavaca i katolika, na pomirenje. No, Vatikan je ostao oprezan u toj krizi, a Papa je osudio "rat među kršćanima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:52