POLICIJSKA AKCIJA

PAO MOĆNI SRPSKI TAJKUN U dugovima je do grla, ulovili ga u pokušaju bijega iz zemlje

 FOTO: Telegraf.rs

Srbijanska policija uhitila je u ponedjeljak vlasnika tvrtke "Farmakom" iz Šapca, poznatog tajkuna Miroslava Bogićevića, izvjestili su beogradski elekronički mediji.

Kako saznaje "Blic", Bogićević je uhićen u beogradskoj zračnoj luci pri pokušaju bijega iz Srbije.

Ovaj poznati šabački poslovni čovjek uhićen je samo nekoliko dana nakon što je policija privela Gorana Perčevića, vlasnika tvrtke "Interkomerc" i nekadašnjeg dužnosnika Socijalističke partije Srbije (SPS) Gorana Perčevića, koji je uz Bogićevića i Željka Žunića dospio u središte pozornosti zbog navodnih zloporaba pri uzimanju milijunskih kredita, čime je dovedeno u pitanje poslovanje i opstanak nekoliko srbijanskih banaka.

Perčević, nekadašnji čelnik mladih socijalista u vrijeme režima Slobodana Miloševića, koji je prije 2012. proglašen za poslovnog čovjeka godine u Srbiji, uhićen je prije dva tjedna, da bi se nakog toga u javnosti pokrenula priča o malverzacijama pri uzimanju kredita od komercijalnih banaka koje su nanijele milijunske štete.

Akcija policije dala se naslutiti i nakon što je predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić prije nekoliko dana pred novinarima doveo u vezu Bogićevića i Perčevića, rekavši da su uzimali kredite uz jamstvo koje nije moglo pokriti iznos zajma.

Prema saznanjima agencije Beta, sumnja se da Bogićević "bankama duguje više od 450 milijuna eura, dobavljačima oko 42 milijuna, a poreznoj upravi oko 13,3 milijuna eura".

Bogićevićevo ime je ranije dovedeno u svezu s kupnjoom dionica beogradske novinske kuće "Politika".

U koncernu "Farmakom" posluje desetak tvrtki u Srbiji i pet u inozemstvu.

Goranu Perčeviću sud je odredio 30 dana pritvora, a odluka o pravosudnim mjerma za Bogićevića uslijedit će nakon saslušanja tijekom policijskog zadržavanja od 48 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 16:30