DRAKULA ZA RUMUNJSKU

‘Pa zar su uzeli prvu sliku s Googlea?!‘: Javni servis osramoćen nakon prijenosa otvorenja OI-ja

Dok su sportaši Haitija ulazili na stadion na ekranu je pisalo da je Haiti u nestabilnoj situaciji zbog ubojstva predsjednika.
Pizza za Italiju
 Twitter

Pizza za Italiju, Drakula za Rumunjsku, losos za Norvešku, a Černobil za Ukrajinu. Bile su to fotografije i opisi koje je javni servis MBC, jedna od vodećih nacionalnih televizija u Južnoj Koreji, koristila kao simbole država tijekom ceremonije otvorenja Olimpijskih igara u Tokiju, piše BBC.

Nakon brojnih pritužbi da su vizuali bili uvredljivi i podrugljivi, MBC se ispričao gledateljima. Obrazložili su korištenje spomenutih vizuala željom da gledateljima što lakše približe zemlje sudionice, ali ističu kako se radi o neoprostivoj pogrešci.

Glavni ravnatelj kanala Park Sung-jae se ispričao rekavši da je MBC nanio štetu olipijskim vrijednostima prijateljstva, solidarnosti i sloge. Istaknuo je da će učiniti sve kako bi se slični incidenti ubuduće spriječili.

Novinar Raphael Rashid na svom Twitter profilu objavio je screenshotove s južnokorejske televizije koje su ga frapirale. Na MBC-u nisu se libili koristiti fotografije građanskih nemira kao simbol jedne zemlje.

Primjerice, dok su sportaši Haitija ulazili na stadion na ekranu je pisalo da je Haiti u nestabilnoj političkoj situaciji zbog ubojstva predsjednika.

Kada je sirijska olimpijska reprezentacija stigla na stadion, pisalo je da je to zemlja u građanskom ratu koji traje već dese godina. Za Salvador stavili su simbol bitcoina.

- Pa zar su stavili prvu fotografiju koja je iskočila na Google kada u tražili fotografiju za pojedinu zemlju?!, zapitao se netko od komentatora na Twitteru.

Ovo nije prvi put da se južnokorejski MBC osramotio na ovakav način. Kada je bilo otvorenje Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, opisali su Zimbabve kao državu sa smrtonosnom inflacijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 17:16