HOROR U MORMONSKOJ SEKTI

Oženio se s maloljetnom kćeri, djevojčicom od 9 godina i s 20 tinejdžerica: ‘Sve su se žrtvovale za Gospodina!‘

Bateman vodi skupinu koja se odvojila od radikalnog mormonskog izdanka Fundamentalističke crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana

Samuel Rappylee Bateman i djevojke koje je uvukao u svoju sektu

 /Coconino County Sheriff‘s Office

Samuel Rappylee Bateman (46), uhićen je u Arizoni ranije ove godine, a prema svjedočenju pod prisegom optužen je da se oženio s dvadesetak žena i maloljetnih djevojčica, među kojima i svojom vlastitom kćeri. Uhićen je u rujnu kad su ga zaustavili dok je prevozio maloljetne djevojke u prikolici opremljenoj kaučem i improviziranim WC-om, prenosi Daily Mail.

Bateman vodi skupinu koja se odvojila od radikalnog mormonskog izdanka Fundamentalističke crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana (FLDS), ali je bio toliko ekstreman da ga je osudio čak i bivši vođa skupine Warren Jeffs, osuđeni silovatelj djece.

image
Coconino County Sheriff‘s Office

Izjava pod zakletvom, iznosi optužbe za incest, grupne seksualne radnje i trgovinu djecom u svrhu seksa. Dawn A. Martin, agentica FBI-a, pozivajući se na izjave svjedoka napisala je da se Bateman počeo proglašavati porokom i da je otkrio svoju namjeru da oženi vlastitu kćer tinejdžericu 2019. godine.

U izjavi stoji da je Bateman od tada okupio oko pedeset sljedbenika i više od dvadeset supruga, od kojih su mnoge mlađe od petnaest godina. Dokazi uključuju i snimke Batemana kako razgovara s parom u Colorado Cityju govoreći im da je Nebeski Otac.

Trojici svojih odraslih muških sljedbenika dao je najdragocjeniju stvar koju posjeduje, svoje kćeri. Svjedok navodi da je Bateman nakon toga gledao kako trojica muškaraca imaju odnose s njegovim kćerima, od kojih je jedna bila stara tek dvanaest godina.

- Djevojke su se žrtvovale za Gospodina, Bog će popraviti njihova tijela i vratiti opnu. Nikad nisam imao više povjerenja u vršenje njegove volje, sve je to iz ljubavi, rekao je Bateman.

U izvještaju se dalje navodi da se 2020. godine odvezao do kuće para u Colorado Cityju u velikom SUV-u prepunom žena i djevojaka, gdje ih je sve predstavio kao svoje supruge. Najmlađa među njegovim suprugama bila je djevojčica rođena 2011. godine, koja nije mogla biti starija od devet godina.

image
Coconino County Court

Bateman je posjedovao dva Bentleyja, iako su njegove žene putovale s manje stila. Njegov prvi susret sa zakonom dogodio se u kolovozu kad ga je zaustavio policajac koji je ugledao dječje prste u otvoru stražnjih vrata prikolice. U prikolici su bile tri djevojčice u dobi od 11 do 14 godina zajedno s kaučem, kamper stolicama i WC-om napravljenim od kante, a u terencu koji je vukao prikolicu bile su još dvije žene i djevojčice.

image
Coconino County Court

Bateman je uhićen i optužen po tri točke optužnice za zlostavljanje djece. Savezni tužitelji potvrdili su da je tijekom boravka u zatvoru razgovarao sa svojim pristašama u Colorado Cityju, naredio im je da izbrišu komunikaciju poslanu putem šifrirane aplikacije za razmjenu poruka i zahtijevao da sve žene i djevojke dobiju putovnice.

Pred prekršajnim sudom u Flagstaffu izjasnio se nevinim. Nije optužen za seksualne zločine nad djecom iako se sumnja da je prevozio maloljetnice između Arizone, Utaha, Nevade i Nebraske u svrhu seksualnog iskorištavanja.

image
Coconino County Court

Batemanov odvjetnik, Adam Zickerman, upozorio je da se slučaj odnosi na vjerski progon te da ne predstavlja opasnost za zajednicu. Američka sutkinja Camille Bibles naredila je da Bateman ostane iza rešetaka dok se ne riješi slučaj zbog mogućeg utjecaja na svjedoke ili povlačenja međunarodnih kontakta koji bi mu pomogli.

Poligamija je nasljeđe ranih učenja Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana, ali je crkva tu praksu napustila još 1890. godine i sad ju strogo zabranjuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:37