PREPLAŠENI LICEMJER

OVISNIK O SEKSU KOJI JE POSTAO TERORIST Bivši imam i vođa propagande u Al-Qaedi bio je ovisan o prostitukama

Naširoko poznati terorist naočigled se odlučio na džihad kada je FBI otkrio njegovu neutaživu glad za prostitutkama
 Stockphoto/Colourbox

Bivši imam Anwar al-Awlaki postao je prvi američki državljanin kojega se lovilo i ubilo putem napada dronom. Al-Awlaki se nekoliko dana nakon terorističkih napada '11. rujna' odrekao tog čina te se predstavio kao umjerenjak. Međutim, FBI-u je svejedno bio sumnjiv te su ga počeli pratiti.

Prema novoj knjizi Scotta Shanea 'Objective Troy: A Terrorist, a President, and the Rise of the Drone', agenti FBI-a su umjesto povezanosti s terorizmom otkrili su da je oženjeni otac troje djece često koristio usluge prostitutki, aktivnosti protiv koje je često govorio u svojim propovjedima, prenosi Daily Mail.

Imam je jednom prilikom rekao Washington Postu da bi se Muslimani trebali suzdražti od seksa od izlaska do zalaska sunca tijekom Ramazana, prema detaljnoj objavi FBI dokumenta u New York Postu, Anwar al-Awlaki je tijekom zabranjenih sati otputovao u hotel kako bi se upustio u oralni seks s prostitutkom.

Agenti su al-Awlakija pratili po hotelima u Washingtonu te bi poslije njegovih susreta s damama noći njih ispitivali kako bi pokušali doznati je li al-Awlaki terorist i je li zlonamjerno nastrojen prema SAD-u. Nisu uspjeli pronaći dokaze da je negativno nastrojen prema Sjedinjenim Američkim Državama, no ono što jesu pronašli moglo mu je uništiti karijeru i reputaciju.

Bivši je imam propovjedao da američka televizija širi nemoral po svijetu te da je Alah poslao AIDS u SAD kao kaznu. Istovremeno, žene kojima je plaćao za seks opisale su ga kao 'čistog', 'slatkog' i 'ljubaznog' čovjeka. Al-Awlaki je trošio više stotina dolara po pojedinačnom susretu s prostitukama.

Jedan od žena koja je vodila eskort servis koji je Al-Awlaki koristio rekla mu je da je 'agent imena Wade' došao popričati s njezinim curama o njemu. Uspaničareni Al-Awlaki je nakon toga rekao bratu da će morati pobjeći iz SAD-a prije nego što njegove sramotne aktivnosti postanu javno poznate.

Ubrzo nakon toga, bivši je imam preselio u Ujedinjeno Kraljevstvo te je zaoštrio svoju retoriku protiv Zapada da bi na kraju dospio u Jemen gdje je postao punokrvni ekstremist. Neposredno prije smrti služio je kao glavni službenik za propagandu u svojoj podružnici al-Qaede te je poticao na nasilni džihad.

Prema knjizi, on je podučio Umara Farouka Abdulmutallaba, koji je pokušao raznijeti zrakoplov bombom skrivenom u svojem donjem rublju te je pomogao slati eksploziv u ulošcima za printere putem američkih teretnih zrakoplova.

Anwara al-Awlakija ubio je dron CIA-e 30. rujna 2011. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:38