NOVA TRAGEDIJA

‘Otok smrti‘ odnio još jedan život: Tulumario s curom, pa pronađen mrtav. Uzrok smrti i dalje je misterij...

Theo Bailey nestao je dok je 18. ožujka sa svojom dugogodišnjom partnericom i drugim turistima obilazio kafiće

Ilustrativna fotografija

 Valeria Mongelli/ANADOLU/Anadolu via AFP

Beživotno tijelo britanskog turista Thea Baileyja (vjeruje se da imao 31 godinu) pronađeno je u plitkom jarku u blizini Ronilačkog centra Roctapus na istoku otoka Ko Tao u Tajlandu, piše The Mirror.

Bailey je nestao dok je 18. ožujka sa svojom dugogodišnjom partnericom Chantal Xerri i drugim turistima obilazio kafiće na otoku Ko Tao. Tajlandska policija vjeruje da je Baileyjevo tijelo u jarku bilo nekoliko sati prije nego što je pronađeno. Rečeno da je nestao i njegov mobitel.

Bailey i Xerri fotografirani su dok su se smijali i pili alkohol u lokalnom kafiću. U jednoj fotografiji imaju prazne čaše, dok su na drugoj Bailey bez majice i drugi gosti kafića. Na nekim se fotografijama može vidjeti da je dio ostalih gostiju kafića udisao dušikov oksid (rajski plin) te plesao na provokativan način.

Bailey je nestao tijekom provoda sa svojom partnericom Xerri, učiteljicom iz engleskog grada Chelmsforda. Baileyjevo je tijelo pronađeno 19. ožujka u popodnevnim satima. Tajlandska je policija rekla da se njegova smrt još uvijek istražuje, ali da nitko nije uhićen. Policija je dodala da čeka nalaz obducenta.

Xerri je u međuvremenu odala počast svom preminulom partneru. "Ovo je vjerojatno najtužnija objava koju ću ikad napisati. Moj je najbolji prijatelj prošlog tjedan postao anđeo", napisala je Xerri na društvenim mrežama. "Theo, imati te u svom životu 10 godina nikada neće biti dovoljno dugo. Nedostajat ćeš mi do kraja života i zauvijek ćeš imati moje srce. Hvala ti za sve nevjerojatne i glupe uspomene. Nedostaješ mi i volim te", ustvrdila je Xerri.

Mjanmarski konobari Zaw Lin (29) i Win Zaw Tun (29) na tom su otoku u rujnu 2014. godine do smrti pretukli britanske turiste Hanu Witheridge (23) i Davida Millera (24). Otok Ko Tao prozvan je nakon toga "otokom smrti". Miller je nekoliko puta udaren u glavu te se nakon toga utopio. Witheridge je preminula od ozljeda glave. Mjanmarci su nakon istrage osuđeni na smrtnu kaznu.

Beživotno tijelo Nicka Pearsona (25) iz engleskog grada Derbyja pronađeno je u moru u studenom 2014. godine. Pearsonovi roditelji tvrde da je ubijen u prosincu 2014. godine. Christina Annesley (23) iz Londona preminula je u siječnju 2015. godine na otoku Ko Tao. Britanski je mrtvozornik odbio prihvatiti nalaz tajlandskog.

Luke Miller (26) s engleskog otoka Wight pronađen je mrtav u kafiću Sunset Bar na plaži Sairee na otoku Ko Tao u siječnju 2016. godine. Policija je navodno njegovoj obitelji rekla da je napadnut u kafiću, a obducent je utvrdio da je imao ozljede glave. Tajlandska je policija, međutim, rekla da se utopio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:44