OPASAN HOBI UGLEDNIKA

OTKRIVEN GRADONAČELNIK PIROMAN Palio aute, bacao bombe i sijao strah u gradu

Sve je to radio iz čistog uživanja u požarima koje je izazivao kao i u medijskoj pažnji koje su dobivali događaji
 AFP

Bivši zastupnik liberalnih demokrata u gradskom vijeću i gradonačelnik velškog gradića Denbigha John Larsen optužen je da je zbog piromanskih sklonosti izazvao požar nekoliko automobila u svom susjedstvu, oštetio tuđu imovinu i ugrozio živote sugrađana.

Larsen (46) optužen je da je sam proizveo eksplozivnu napravu te da je krivac za bombu podmetnutu nedavno pod jedan Land Rover. Gradonačelniku to nije bio jedini put. Prema optužnici, upravo je on sijao strah u vlastitom gradiću i mještanima priređivao šokove te je i ranije 'iz čiste zabave' detonirao bombe u inače mirnom ruralnom gradiću. Raznijevši automobil uzrokovao je oštećenje obližnje kuće, a jedan se geler zabio u krevet, no srećom nije bilo nikoga u blizini.

Tužitelji tvrde da je slučaj protiv čovjeka koji je 1999. bio gradonačelnik počiva na čvrstim dokazima i kako su u njegovu kompjuteru pronađeni dokumenti s uputama za izradu eksploziva. Gospodin Larsen je i nakon odlaska iz lokalne politike nastavio s angažmanom u zajednici, sudjelujući u dobrovoljnom patroliranju gradskim četvrtima, koja se organiziraju u svim britanskim gradovima, a u njima sudjeluju pojedinci zainteresirani za volontersko osiguravanje kvartova od kriminala. No čini se da je Larsen za patrola usput 'škicao' i najbolje mete za svoj opasni hobi. "Sve ukazuje na to da je to radio iz čistog uživanja u požarima koje je izazivao kao i u medijskoj pažnji koje su dobivali događaji, izjavili su tužioci.

Na radar policije došao je nakon prijave susjeda koji su ga slučajno opazili dok se 'saginjao i petljao oko raznesenog automobila'. Larsen opovrgava optužbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 05:27