I DALJE U BIJEGU

Otkriven brutalni ubojica sa Cetinja: Na Njegov Audi ispaljena je raketa, žalio se na strašnu torturu policije

Objavljena je njegova fotografiju u ponižavajućem položaju - u trenerci, sa crnom kapom, polusavijen leži na lišću, ruku vezanih na leđa...

Forenzičari na mjestu ubojstva u Cetinju

 Savo Prelevic/Afp

Vršitelj dužnosti direktora Uprave crnogorske policije Aleksandar Radović otkrio je da je policija identificirala izvršitelja teškog ubojstva na Cetinju, koje se dogodilo 20. lipnja oko 9 sati. Ubojica je u bijegu.

U nastavku krvavog rata kotorskih klanova, tog dana ubijena su dva pripadnika škaljarskog klana, tzv. škaljarci Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, a još troje ljudi je teško ranjeno u eksploziji kada je aktivirana eksplozivna naprava postavljena ispred ulaza u teretanu Sportskog centra na Cetinju.

- Postavio je eksplozivnu napravu na stablu na visini od 7 metara, pa je usmjerio prema ulaznim vratima teretane i sportskog centra gde su trebale biti četiri osobe, mete napada. Eksplozivna naprava je aktivirana, dvije su osobe poginule, tri zadobile teške ozljede, ali nisu životno ugroženi.Ozlijeđena je i slučajna prolaznica - izjavio je pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović, prenosi Blic.

- Izvršitelj je je N.D. 1993. godište sa Cetinja, član organizirane kriminalne skupine, koji je 2017. izvršio teško ubojstvo tijekom pokušaju stvaranja kriminalne organizacije na štetu sada pokojnog Dragana Roganovića. Taj čovjek je 2020. lišen slobode i odveden u pritvor. Dana 11. izlazi na slobodu nedonošenja prvostupanjske presude. Sedam dana nakon izlaska iz pritvora bio je meta osvete suprostavljene kriminalne grupe, na automobil u kojem se nalazio ispaljenja je raketa iz ručnog bacača - izjavio je Šćepanović.

image
Savo Prelevic/Afp

Tko je ubojica?

Cetinjanin Nikola Drecun, za kojim policija traga, navodno je preživio policijsku torturu na koju se žalio tijekom 2020. Tvrdio je kako su mu policajci, između ostalog, na glavu stavljali vunenu kapu koju su polijevali benzinom i palili je kako bi od njega iznudili priznanje, piše Blic.

”Psihički su ga lomili i tako što su mu prazan pištolj gurali u ruke i govorili da ga mogu ubiti, a da ne odgovaraju jer će izgledati kao da im je oteo pištolj i da su ga ubili u samoobrani”, navodi se u sudskim spisima, a prenele su crnogorske Vijesti.

Portal Libertas objavio je Drecunovu fotografiju u ponižavajućem položaju - u trenerci, sa crnom kapom navučenom preko glave, polusavijen leži na lišću, ruku vezanih na leđa. Ta fotografija uradak je navodno policijskog batinaškog odreda, kojim je rukovodio Petar Lazović.

Policajci su, prema transkriptima Europola, dokaze o mučenju slali šefovima kavačkog kriminalnog klana, kojem je navodno i Drecun pripadao.

Drecun i Marinko Rajković uhapšeni su 11. svibnja 2020. u Nikšiću, a kako se navodi u Drecunovoj žalbi, tog ga je dana šest ili sedam policajaca s fantomkama počelo maltretirati u prostorijama Centra sigurnosti u Nikšiću, ali su ih kolege upozorile kako je zgrada pokrivena kamerama. Nakon upozorenja odvezli su ih u obližnju šumu, što je Drecun i ranije ispričao na sudu.

Drecun je pušten iz pritvora u studenom prošle godine, a već 20. studenog je na Audi, u kojem su bili on i Igor Mašanović sa Cetinja, u cetinjskom naselju Bajice ispaljen je projektil iz ručnog bacača. Granata je, kako je navela Borba pozivajući se na nekoliko izvora, pogodila ispred blindiranog automobila, pa su tako Drecun i Mašanović preživjeli napad.

image
Savo Prelevic/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 16:29