RADOSLAV DRAGIJEVIĆ

Otac osumnjičenog za Dankino ubojstvo konačno progovorio: ‘Mislim da znam što se dogodilo s djevojčicom‘

Srđan Janković izrekao je pak da djevojčicu nikad nije vidio, niti ju je udario službenim automobilom

Danka Ilić; osumnjičenici Srđan Janković i Dejan Dragijević, čiji je otac sad progovorio

 Društvene mreže/Slobodna Dalmacija

Radoslav Dragijević, otac Dejana Dragijevića osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić, zatečen je iskazom Srđana Jankovića, koji se dovodi u vezu s tim ubojstvom. Janković je Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru rekao da "nikad nije vidio djevojčicu niti ju je ubio". Dejan je, ipak, sve priznao tužiteljstvu.

- Danima nisam kod kuće. Upravo sam došao, zbog obveza sam bio odsutan. Jako sam bolestan i vrijeme provodim kod liječnika. Nisam upoznat s tim što je izjavio, evo sad čujem. On hoće sve prebaciti tako da moj sin robija do kraja života. Vidjet ćemo kako će se to odvijati do kraja. Ipak mislim da nije sve tako i da je dijete prodano - izjavio je Radoslav Dragijević, koji je uhićen zbog sudjelovanja u zločinu, pomaganja u prebacivanju tijela djevojčice s deponija na drugu lokaciju. Njemu je pritvor istekao 29. svibnja i pušten je da se brani sa slobode, piše Telegraf.

Ovo teško kazneno djelo, za koje se mislilo da će u srijedu dobiti svoj epilog, izgleda da svakim danom dobiva drugačije razmjere jer se pojavljuju novi i sasvim kontradiktorni iskazi onih koji bi mogli biti počinitelji.

Najstariji Dragijević u pritvoru se branio šutnjom, čak je tražio i izuzeće prvobitnog branitelja, a sad iznosi činjenicu da nije kriv, da o tome ne zna ništa i da je dijete najvjerojatnije prodano.

Srđan Janković također se više od dva mjeseca branio šutnjom i kad je odlučio progovoriti i iznijeti sve što zna o ovom kaznenom djelu i možda riješiti dvomjesečnu agoniju, izrekao je da djevojčicu nikad nije vidio, niti ju je udario službenim automobilom, na kojem, kako kaže, nema tragova niti postoji dokaz da je automobil ulubljen od udarca. Zato je izjavio da se ne osjeća krivim niti osjeća grižnju savjesti vezano za slučaj male Danke Ilić.

"Povlačim sve što sam rekao u policiji, svaku svoju izjavu i riječ", izjavio je navodno Janković, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ni majčine izjave nisu sve usuglašene, pa kako će se sve ovo dalje razvijati, pokazat će tijek istrage, kojom se još uvijek detaljno bavi Više javno tužiteljstvo u Zaječaru. Ono dosad nije imalo nijedan valjani dokaz gdje bi se moglo nalaziti tijelo djevojčice koja je pod misterioznim okolnostima nestala 26. ožujka s obiteljskog imanja u Banjskom Polju, na koje ju je majka dovela sa starijim bratom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 13:31