OPASNOST OD BIJEGA

Osuđeni pljačkaš iz ‘Parova‘ ide u pritvor nakon što je Porsheom pregazio sina slavnog redatelja

Spahović je autom udario 17-godišnjeg Orhana Tanovića, sina Danisa Tanovića

Danis Tanović (lijevo) i Benjamin Spahović (desno)

 Profimedia/Instagram

Općinski sud Sarajevo prihvatio je prijedlog Tužiteljstva Kantona Sarajevo i odredio jednomjesečni pritvor Benjaminu Spahoviću koji je u petak Porscheom izazvao prometnu nesreću na Drveniji. Spahović je autom udario 17-godišnjeg Orhana Tanovića, sina proslavljenog bosanskogercegovačkog redatelja Danisa Tanovića, i nanio mu teške ozljede.

Spahović će biti prebačen u ćeliju u Kaznenopopravnom zavodu Sarajevo.

Informaciju je odvjetnički tim potvrdio sarajevskom Dnevnom Avazu. Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela.

Podsjećamo, Spahović je uhićen na licu mjesta uhićen, točnije oko 1 i 40 sati, a danas je predan u nadležnost Tužiteljstva.

Inače, jučer su se na Instagramu oglasili Danis i njegova supruga Maelys de Rudder Tanović.

- Hvala vam svima koji ste uz nas u ovom teškom trenutku. Hvala policajcu koji se našao na mjestu nesreće i odmah zatražio pomoć, hvala Hitnoj pomoći na brzoj intervenciji, hvala osoblju Cum-a i svim doktorima koji su pomogli da Orhan preživi prve kritične trenutke. Nadamo se da će Orhan biti dobro i da će nam se uskoro vratiti. Čuvajte, volite i pazite svoje bližnje - napisao je Danis Tanović.

Podsjetimo, bivši natjecatelj reality showa “Parovi”, Benjamin Spahović, koji se tereti da je u Sarajevu vozeći “Porsche” udario 17-godišnjeg mladića, doveden je u prostorije Tužilteljstva Kantona Sarajevo nakon kriminalističke obrade u MUP Kantona Sarajevo.

Međutim, osumnjičeni Benjamin Spahović je od ranije dobro poznat sarajevskoj policiji. Široj javnosti poznat je po sudjelovanju u reality showu “Parovi” i policijskoj potjeri koja je organizirana za njim i još jednim mladićem nakon oružane pljačke benzinske pumpe u Vogošći 2019. godine. U kolovozu 2021. godine izašao je iz zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:30