PUTUJEŠ I SPAVAŠ

Originalna ideja postala hit: Uveli autobusnu liniju za ljude željne sna, sva su mjesta ekspresno rasprodana

Stanovnici Hong Konga nemaju dovoljno vremena za odmor i san, stoga spavaju na putu do posla u javnom prijevozu.
 Lisa Wahman/Panthermedia/Profimedia

Neispavani stanovnici Hong Konga dobivaju autobusnu liniju samo za spavanje. Putovanje dugo sedamdeset šest kilometara koje će trajati 5 sati namijenjen je ljudima koji se uspavaju dugim vožnjama, prenosi Associated Press.

"Kad smo osmišljavali nove autobusne ture, na društvenim sam mrežama vidio objavu svog prijatelja koji je napisao da zbog stresnog posla pati od nesanice", rekao je Kenneth Kong, voditelj marketinga i poslovnog razvoja agencije Ulu travel.

"No, kad bi se vozio autobusom svaki bi put zaspao poput bebe. Upravo mi je taj slučaj dao ideju za pokretanje autobusne linije koja će služiti samo za spavanje putnika željnih spavanja, ali i putovanja", zaključio je Kong.

Ulaznice za petosatno putovanje variraju od trinaest do pedeset i jedan dolar po osobi, a ovise o tome hoće li putnik odabrati gornji ili donji dio autobusa. Za što kvalitetniji san, svaki putnik na početku putovanja dobije masku za oči i slušalice za uši.

U subotu je u funkciju pušten prvi autobus pun sna željnih Kineza, sva su mjesta odmah rasprodana.

Neki od putnika su se pripremili unaprijed te sa sobom ponijeli vlastite dekice i papuče, dok su neki sa sobom ponijeli jastuke za putovanje.

"Patim od nesanice, pa sam odlučio isprobati novost na tržištu za nas koji ne možemo spavati", rekao je 25-godišnji Anson Kong, jedan od putnika s prvog putovanja.

Drugi putnik, Marco Yung, rekao je da se pridružio turi jer i inače zaspi tijekom putovanja, a ovo mu se činilo kao dobra prilika za dodatni san.

"Ljudi u Hong Kongu nemaju dovoljno vremena za spavanje, zato moramo koristiti drugo vrijeme i načine za san, primjerice na putu do posla u javnom transportu", rekla je dr. Shirley Li, glavna znanstvenica Klinike i laboratorija za istraživanje spavanja na Sveučilištu u Hong Kongu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2022 07:52