'PROTIV KRŠĆANSTVA'

OPTUŽILI MUZEJ NIKOLE TESLE ZA SOTONIZAM 'Crkva želi preseliti urnu s njegovim ostacima zbog sotonističkih rituala'

BEOGRAD - Predsjednik gradske skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević optužio je Muzej Nikole Tesle za sotonizam tijekom rasprave o preseljenju urne s posmrtnim ostatcima slavnog znanstvenika i izumitelja, prenosi Blic.

- Preseljenje urne tražila je Crkva, u pitanju je inicijativa patrijarha zbog sotonističkih obreda u tom muzeju, ako me već tjerate da kažem istinu, izjavio je Nikodijević u Skupštini.

Nakon kraja sjednice, objasnio je da je riječ ‘sotonizam’ iskoristio ‘u afektu,’ te da je mislio kako ‘to što je urna u muzeju, a ne u crkvi, nije u skladu s duhovnošću, tradicijom i pravilima koje nalaže kršćanstvo.’

Na pitanje novinara jesu li predstavnici SPC na sastanku s gradskim vlastima, insistirajući na preseljenju Tesline rune, obrazložili svoju inicijativu sotonističkim obredima, Nikodijević je rekao:

- Je li to satanizam ili ne? Ja se ne razumijem, nisam vjernik, nisam stručnjak za religiju. Oni kažu da nije u skladu s tim. Možda je sotonizam gruba riječ, ali oni kažu da se to koristi na nedostojan način, izjavio je, dodajući da su mu to rekli predstavnici SPC.

Odgovorne osobe u Muzeju ostale su šokirane izjavama sa sjednice.

- Ovdje postoji služba koja 24 sata čuva muzej. Muzej djeluje na dostojanstven način. Kao i svi ostali eksponati, urna se čuva i dostojanstveno održava, po najvišim standardima, izjavio je direktor muzeja Branimir Jovanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:07