ŠOKANTAN VIDEO

OPORAVLJA SE DJEVOJKA KOJU JE PRIJATELJICA GURNULA S 15-METARSKOG MOSTA 'Kada sam padala, nisam o ničemu razmišljala. No, kada sam udarila u vodu...'

 
 Ashley Mahree / YOUTUBE

Kada je Jordan Holgerson (16) u utorak popodne sa svojim je prijateljima otišla do mosta Moulton Falls u američkom gradu Yacolt u saveznoj državi Oregon kako bi, poput mnogih avanturista, skočila s 15-metarskog mosta u rijeku Lewis koja ispod njega teče, nije mogla ni pomisliti da će je jedna njezina prijateljica, tobože u šali, gurnuti s mosta, piše The Washington Post.

U videu koji je snimila YouTube korisnica Ashley Mahree moglo se vidjeti i čuti da Holgerson nije bila spremna skočiti s mosta, ali da ju je unatoč tome jedna prijateljica gurnula. "Tri, dva, jedan...", može se čuti u videu prije nego što Holgerson kaže da neće skočiti. "Govori da neće", ponavlja dječak koji stoji pored nje. "Spremni?", netko priupita. Holgerson nije spremna ni odgovoriti na pitanje ni skočiti, no upravo je u tom trenutku prijateljica gurne i Holgerson padne u vodu na stomak.

Hitna pomoć je na mjesto nesreće došla oko 14:45 te su Holgerson žurno prebacili u bolnicu. Prema izjavi njezine majke Genelle Holgerson, tinejdžerica je slomila pet rebara, ozlijedila dušnik, natukla jednjak i pretrpjela pneumotoraks. "Ima sreće što nije paralizirana ili mrtva", pojasnila je Jordanina majka, inače djelatnica bolnice. "Sretni smo što će se oporaviti i što neće biti trajnih posljedica."

Holgerson je rekla da poznaje djevojku koja je gurnula Jordan. "Jako sam ljuta na nju. Ona je odrasla osoba i sigurna sam da bi trebala znati bolje. Mogla je ubiti moju kćerku."

Jordanina sestra Vanessa smatra da je djevojka koja je gurnula njezinu sestru to htjela napraviti na šaljiv način te da nije mislila o posljedicama. "Nema zezanja na visini od 15 metara", rekla je Vanessa. "Nema šanse da će te normalno uroniti u vodu kada vas netko gurne s mosta."

Jordanina druga sestra Kaytlin dodala je da se obračunala s djevojkom na društvenim mrežama. "Rekla je da joj je žao što je to napravila i da to ne bi napravila da je znala kako će cijela stvar završiti te da zna da je to zapravo apsurdni postupak", rekla je Kaytlin.

Jordan je u srijedu razgovarala s novinarima, međutim niti ona niti članovi njezine obitelji nisu htjeli komentirati djevojku koja ju je gurnula. "Nikada nisam skočila s tog mosta, ali sam plivala u toj rijeci i vidjela sam ljude kako skaču. Nije im bilo ništa", rekla je 16-godišnjakinja. "Kada sam padala, nisam o ničemu razmišljala, moguće je da sam izgubila svijest. No, kada sam udarila u vodu bila sam budna i svjesna."

Djevojka je objasnila da se tijekom pada pokušala okrenuti tako da uroni na noge, no da to nije uspjelo. "Uronila sam i mislila sam da dobro plivam, ali ne znam. Nisam mogla disati pa sam o tome stalno razmišljala", rekla je Jordan i dodala da joj se ne sviđa što je video njezine nesreće postao viralna senzacija. "Zastrašujuće je to."

Jordan još uvijek trpi velike bolove te će narednih šest tjedana mirovati. Njezina liječnica, kirurginja MaryClare Sarff rekla je da je mogla umrijeti. "Kada padnete s visine koja je tri puta veća od vaše visine, pola ljudi umre. Pad s petnaest metara u vodu je kao da padate na beton. Mogla je slomiti vrat i ostati paralizirana."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 08:17