OPASNI ST. LOUIS

Opet ubili crnog tinejdžera. Sestrična žrtve: 'Nije imao pištolj, nego sendvič'

 AFP

Bijeli policajac, koji nije bio na dužnosti, u srijedu je pucajući ubio 18-godišnjeg crnog mladića na širem području St. Louisa u čijem je predgrađu Ferguson prije dva mjeseca ubojstvo crnog tinejdžera Michaela Browna (18) izazvalo tjedne nasilnih prosvjeda koji su podsjetili na rasnu borbu.

‘Novi Michael Brown’

- To je novi Michael Brown - izjavila je sestrična ubijenog mladića, čije ime policija nije objavila, navodeći da je u rukama imao sendvič koji je policajac zamijenio za pištolj. Na mjestu tragedije, u predgrađu Shaw, 18 kilometara udaljenom od Fergusona, oko 200 prosvjednika izašlo je na ulice djelomično blokirajući promet i pitajući se čije su ulice tog predgrađa. - To su naše ulice - vikali su prosvjednici, među kojima je bilo osoba iz Fergusona. Stradala su dva policijska vozila, ali policija nikoga nije uhitila, nego su poslije izjavili da su time pokazali “snažno obuzdavanje”. Žrtva novog ubojstva bila je naoružana, objavila je u međuvremenu policija, navodeći da je mladić ispalio tri hica dok je policajac trčao za njim.

Radio i za privatnika

Oružje je pronađeno na mjestu događaja, ustvrdila je policija. Policajac je ispalio 17 hitaca, otkrila je dalje policija, ne navodeći, doduše, njegovo ime. No, riječ je o veteranu policijskih snaga koji je radio i za privatnu zaštitarsku kompaniju. On je, navodi policija, prišao trojici mladića, među kojima je bio i ubijeni 18-godišnjak, a oni su se dali u bijeg. Zbog prosvjeda koji su u Fergusonu prerasli u nerede i okršaje bila je pozvana Nacionalna garda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 06:30