NEOČEKIVANI PREOKRET

OnlyFans objavio veliku vijest: ‘Odustajemo od zabrane eksplicitnog sadržaja!‘

‘Osigurali smo jamstva potrebna za podršku našoj raznolikoj zajednici stvaralaca i obustavili smo planiranu promjenu politike‘
Ilustracija
 Profimedia

Platforma za dijeljenje multimedijskih sadržaja OnlyFans, a koja je postala planetarno poznata prvenstveno po erotskom sadržaju, promijenila je planove o zabrani seksualno eksplicitnog sadržaja nakon što su postigli sporazum s partnerskim bankama preko kojih se obavljaju financijske transakcije, javlja Guardian.

Prošli tjedan je OnlyFans objavio da će od 1. listopada zabraniti objavljivanje eksplicitnog sadržaja, na zaprepaštenje svojih korisnika i tvoraca koji su tvrdili da bi to riskiralo potpunu propast servisa.

"Ti su planovi poništeni", objavila je tvrtka u tweetu. “Hvala svima što ste oglasili svoje mišljenje. Osigurali smo jamstva potrebna za podršku našoj raznolikoj zajednici stvaralaca i obustavili smo planiranu promjenu politike 1. listopada. OnlyFans se zalaže za uključivost, a mi ćemo nastaviti pružati dom svim autorima.”

Ljutiti korisnici u početku su krivili OnlyFans za planiranu zabranu seksualno eksplicitnog sadržaja.

Tvrtka, koja je u potpunom vlasništvu porno mogula Lea Radvinskog, odavno je izrazila želju da pređe s materijala za odrasle na sadržaj općenitijeg interesa.

Tako je OnlyFans nešto ranije objavio da pokreće novu video platformu OFTV za pametne televizore na kojoj će korisnici moći objavljivati sadržaj vezan za fitness, kuhanje, zabavu i glazbu. A zbog strogih pravila trgovina aplikacijama, eksplicitni sadržaj bio bi zabranjen za tu platformu. Mnogi su to vidjeli kao motiv za promjenu politike platforme OnlyFans.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:16