‘VIDJET ĆEMO SE OPET‘

Obolio od gripe, pa preminuo: Umro osnivač poznatog modnog lanca, uz njega je bila voljena partnerica

Na svom vrhuncu njegov je trgovački lanac imao 220 poslovnica

Trgovina Hallhuber u Münchenu

 Max Ludwig/Zuma Press/Profimedia/Max Ludwig/zuma Press/profimedia

Početkom siječnja je u njemačkom gradu Münchenu u 77. godini preminuo Klaus Hallhuber osnivač istoimenog modnog lanca. Uz njega je u trenutku smrti bila njegova partnerica Anemone Wahlert.

Kako navode njemački mediji, osnivač modnog lanca obolio je od gripe, što je dovelo do začepljenja srčane arterije i moždanog udara. Partnerica se brinula o Hallhuberu ukupno šest godina nakon srčanog udara 2018. godine o čemu je rekla:

‘Sjedio je pokraj mene u krevetu i odjednom se prevrnuo”, kaže Anemone. ‘Mislila sam da se šali. Ali onda sam shvatila da je ozbiljno. Počela sam vrištati od straha‘, kazala je Anemone i dodala kako ga je punih šest minuta oživljavala.

Klaus je nakon toga četiri tjedna bio u komi i na intenzivnoj njezi, nakon čega je prebačen na terapiju. Anemone Wahlert je voljenog partnera željela dovesti kući makar je to značilo da će se morati brinuti o njemu 24 sata dnevno. ‘Detaljno su mi objasnili kako da ga njegujem kod kuće‘, kazala je.

Kako navode njemački mediji, Anemone je bila sa svojim partnerom i u trenutku smrti. ‘On me pogledao, a ja sam ga pomilovala‘, kazala je Amenome i dodala da mu je u tom trenutku rekla: ‘Ako više ne možeš, to je u redu. Vidjet ćemo se opet.‘

Potom je poljubila 77-godišnjeg Klausa i držala ga u naručju dok nije zauvijek sklopio oči.

Hallhuber je nakon srčanog udara 2018. morao ponovno učiti govoriti, držati nož i vilicu i hodati s hodalicom.

‘Trenirao je tri sata svaki dan. Bilo je i trenutaka kad smo se smijali‘, kaže njegova partnerica.

Hallhuber je bio u invalidskim kolicima. Bilo mu je teško prihvatiti svoju sudbinu, ali se nakon nekog vremena pomirio s njom.

U petak, 23. veljače, Klaus Hallhuber bit će položen u obiteljsku grobnicu u Münchenu. Osim Anemone Wahlert, na sprovod će doći i njegovo troje djece.

Klaus Hallhuber je bio u modnoj industriji od 70-tih godina prošlog stoljeća. Sve je počelo otvaranjem trgovine u Münchenu 1977. Bilo je to središte lanca trgovina Hallhuber, koji je na svom vrhuncu imao više od 220 poslovnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:33