EKSPLOZIVNO IZVJEŠĆE

‘Obećali smo vam otkriti glavnu tajnu Kremlja‘: Neovisni ruski medij objavio sve detalje o Putinovom zdravlju

Glasnogovornik Kremlja za priče o Putinovu raku štitnjače kaže kako nisu istinite, kao ni izvještaji koji tvrde da je bio operiran

Vladimir Putin

 Mikhail Klimentyev/SPUTNIK/AFP

Vladimir Putin stalno je u pratnji liječnika specijaliziranog za rak štitnjače, pokazuje novo istraživanje koje je objavio Daily Mail. Kirurg Jevgenij Selivanov iz Centralne kliničke bolnice u Moskvi doletio je ruskom čelniku najmanje 35 puta u crnomorsko ljetovalište Soči koje je njegovo omiljeno mjesto stanovanja.

Jedna verzija je da je liječen steroidima, što bi dovelo do napuhanog izgleda oko lica i vrata. Otkriće istraživačkog medija Project (ili Proekt), blokiranog u Rusiji i koji sad funkcionira iz inozemstva, podupire teorije da je Putin objavio rat iako pati od zdravstvenih problema skrivenih od ruskog naroda. U njemu se detaljno navode službeni zapisi koji tvrde da je predsjednik sve više okružen velikim brojem liječnika, a krajem 2019. godine u Šoči ga je pratilo njih 13, prenosi Slobodna Dalmacija.

U izvješću se spominje i njegovo produženo razdoblje izolacije u rujnu, što je, čini se, izazvalo pomutnju među suradnicima, a nakon toga Putin sve sastanke vodi sjedeći na sasvim drugom kraju stola od svojih sugovornika.

- Obećali smo vam otkriti glavnu tajnu Kremlja. Naravno, govorimo o zdravlju Vladimira Putina - rekli su iz Project media.

U izvješću su identificirani liječnici koji redovito putuju s Putinom koji će u listopadu napuniti 70 godina te se navodi da je ruski predsjednik pet puta iznenada nestao iz javnosti zbog medicinskih problema.

Postojale su i ranije tvrdnje da je Putin bolovao od raka, što je Kremlj demantirao.

Istraživačkom mediju iz Centralne kliničke bolnice rekli su da je dr. Selivanov na službenom putu i da ne znaju kad će se vratiti u bolnicu.

Među svitom liječnika koja prati ruskog predsjednika nalazi se i doktor Aleksej Šeglov, kirurg za kojega se tvrdi da toliko pomno prati Putina da se čak nalazi i na nekim fotografijama s njim.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov danas je izjavio kako priče o Putinovu raku štitnjače nisu istinite, kao ni izvještaji koji tvrde da je Putin bio operiran. Objavljene dokumente prozvao je lažima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:34