PISMO GRAĐANINU

OBAMA ODGOVORIO NA PISMO UČITELJA 'Reforma zdravstva nije bila mudar politički potez'

 AFP

Američki predsjednik Barack Obama iznenadio je jednog teksaškog učitelja koji mu je napisao pismo i oštro kritizirao njegove reforme zdravstvenog sustava SAD-a, tzv. Obamacare. Obama mu je, naime, napisao odgovor u kojem je branio svoje reforme, ali je priznao kako one "nisu bile politički mudar potez".

Thomas J. Ritter poslao je pismo predsjedniku u kojem je naveo kako je Obamacare stvorio "atmosferu podjele....Svaki građanin koji se ne slaže s vašom administracijom je ismijava. Oklijevam vam pisati jer se bojim neke osvete. Vi i vaš odjel za odnose s javnošću ismijavali ste se s Sarah Palin i to je ispod razine Bijele kuće". Ritter je napisao, dakle prilično oštro pismo, a onda se u poštanskom sandučiču pojavio predsjednikov odgovor i to ispisan rukom.

"Mislim da su zdravstvene reforme dobra stvar za ovu zemlju...Svakako nisu bile politički mudar potez", napisao je Obama želeći istaknuti da je bio svjestan da će njegove reforme izazvati burne reakcije i nastavio:

"Nadam se da ćete u idućim mjesecima ocijeniti te reforme prema njihovom učinku na ljudske živote, a ne prema političkim napadima", napisao je predsjednik i potpisao se:

"Iskreno, Barack Obama".

Obama je već ranije izazvao pažnju javnosti s pismom kojeg je napisao 10-ogodišnjoj djevojčici, odgovarajući na njezina pitanja o istospolnom braku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:38