KAOS NA ULICAMA KAIRA

Novinarka CBS-a brutalno pretučena i seksualno zlostavljana tijekom prosvjeda u Egiptu

Lara Logan pokrivala proslavu prosvjednika kada ju je okružilo više od 200 ljudi. Od daljnjeg zlostavljanja spasila ju je grupa žena u pratnji dvadesetak vojnika
 AFP

WASHINGTON, KAIRO - Američka novinarka i dopisnica CBS-a, Lara Logan, pretučena je i seksualno napastovana dok se nalazila na kariskom Tahrir trgu te izvještavala o slavlju prosvjednika na dan kada je egipatski predsjednik Hosni Mubarak napokon odstupio s vlasti, javlja američka televizijska mreža CBS.

Logan, inače dugogodišnja ratna izvjestiteljica, vratila se u SAD gdje se oporavlja u bolnici. Napad na 39-godišnju Logan nije izdvojen slučaj. Tijekom trotjednih prosvjeda u Egiptu je ozbiljnije napadnuto desetak novinara.

Do nemilog incidenta došlo je 11. veljače kada je Logan pokrivala proslavu prosvjednika za CBS-ovu emisiju '60 minuta'. Ona i njezina ekipa našli su se okruženi s više od 200 ljudi, a prosvjednici su je odvojili od kolega.

Prema javljanju CBS, Logan je brutalno premlaćena i seksualno zlostavljana prije nego što ju je spasila grupa žena u pratnji dvadesetak vojnika.

Lara Logan svoju je karijeru izgradila kao ratna dopisnica britanskog GMTV-a za rata u Afganistanu 2001. godine. Nastavila je izvještavanjem u Iraku, a tijekom 2002. postala je suradnica CBS Newsa.

Tijekom nemira u Egiptu najmanje 52 novinara je fizički napadnuto, čak 76 se našlo u pritvoru, a Ahmad Mohamed Mahmoudu, novinar egipatskih novina Al-Ta'awun, je poginuo, priopćio je Odbor za zaštitu novinara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 16:42