TEŠKE OPTUŽBE

NOVI SKANDAL U KRALJEVSKOJ OBITELJI 'Bila sam seksualna robinja britanskog princa'

U sudskom postupku na Floridi protiv financijskog tajkuna Jeffreya Epsteina jedna je žena izjavila je da ju je Epstein između 1999. i 2002. tjerao na spolni odnos s princem, dok je bila maloljetna

LONDON - Buckinghamska je palača u petak opovrgnula svaku umiješanost princa Andrewa u navodni seksualni skandal u Americi, koji je izbio nakon što je njegovo ime spomenuto u spisima jednog tamošnjeg suda.

Ime princa Andrewa spominje se u izjavi jedne žene u sudskom postupku na Floridi protiv financijskog tajkuna Jeffreya Epsteina, optuženog da je 2008. počinio seksualni prijestup. Žena je izjavila da ju je Epstein između 1999. i 2002. tjerao na spolni odnos s princem, dok je bila maloljetna, a američki i britanski mediji navode da je bila 'seksualna robinja'.

Tada 17-godišnjakinju, multimilijunaš Epstein je "posuđivao" svojim prijateljima, a na seks s princom Andrewom bila je, tvrdi, prisiljena u tri navrata, uključujući orgije, navodi Daily Mail.

Palača je priopćila da odbacuje "svaku naznaku neprikladnog odnosa s maloljetnicima" te da neće komentirati pojedinosti sudskog postupka.

"To se odnosi na građansku parnicu koja je već dugo u tijeku u Sjedinjenim Državama, u kojoj vojvoda od Yorka nije stranka", rekla je glasnogovornica Buckinghamske palače.

"Stoga nećemo komentirati pojedinosti. Međutim, kako bi se izbjegle sumnje, svaka naznaka nedoličnog postupka s maloljetnicima potpuno je neistinita", dodala je.

Žena je izjavila da je bila prisiljena na odnos s princem u Londonu, New Yorku i na Epsteinovu privatnom otoku u Karibima.

U dokumentaciji na sudu u Floridi navodi se da je Epstein rekao djevojci da "pruži princu štogod zatraži" i da ga izvjesti o detaljima seksualnog zlostavljanja, što navodi na zaključak da se Epstein bavio i ucjenjivanjem.

U sudskoj dokumentaciji tvrdi se da je Epstein dovodio djevojke na zlostavljanje mnogim moćnicima diljem svijeta, uključujući "brojne ugledne američke političare, moćne poslovne ljude, strane predsjednike, dobro poznatog premijera i druge svjetske vođe".

Princ Andrew ranije je bio na meti kritika zbog prijateljstva s Epsteinom. Fotografiran je s njime u prosincu 2010., kad je Epstein služio 18-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog nagovaranja maloljetnika na prostituciju, a godinama ga je posjećivao i u njegovoj kući na Floridi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 21:12