ŠOKANTNO OTKRIĆE

NOVI MISTERIJ OKO MASAKRA U ALPAMA Ubijena je imala tajnog bivšeg supruga koji je umro na dan pucnjave

 AFP

Francuski istražitelji otkrili su neke doista iznenađujuće činjenice povezane sa slučajem misterioznog pokolja u francuskim Alpama gdje su 5. rujna 2012. godine ubijeni članovi obitelji al-Hilli i biciklist iz Francuske Sylvain Mollier.

Naime, kako je jučer otkriveno, ubijena Iqbal al-Hilli (47) imala je "tajnog" bivšeg supruga u Sjedinjenim Državama koji je, zanimljivo, umro istog dana kad se dogodio masakr u Alpama.

Bivši suprug, identificiran samo kao James T. iz Natcheza u Mississippiju, umro je 5. rujna 2012. od posljedica srčanog udara.

Iqbal al-Hilli, zubarka po profesiji, kratko je bila udana za Jamesa T., isto tako zubara, 1999. godine dok je živjela u Sjedinjenim Državama.

Smatra se da je gospođa al-Hilli skrivala svoj prvi brak od drugog supruga Saada al-Hillija, koji je kobnog dana ubijen u blizini sela Chevaline zajedno sa suprugom, njezinom majkom i biciklistom iz Francuske.

Iako su istražitelji posve iznenađeni ovakvim razvojem situacije, još uvijek nemaju razloga sumnjati da se radi o bilo čemu više osim obične slučajnosti.

- Otkrili smo neke iznenađujuće činjenice o Iqbal al-Hill i još uvijek nemamo odgovore na određena pitanja. Postoji li tajna obitelj koji još uvijek nismo razotkrili? Je li to brinulo Saada ili njegovu suprugu Iqbal? Na ta pitanja i dalje nemamo odgovore - kazao je glavni istražitelj Benoit Vinnemann.

U posve zasebnoj istrazi francuska policija je u lipnju ove godine na sjeveru zemlje uhitila 35-godišnjeg Iračanina nakon informacija da bi upravo on mogao biti neuhvaljivi krvnik s Alpa. No, pušten je na slobodu nakon što je dokazano da u to vrijeme uopće nije bio u Francuskoj.

Saad al-Hilli iz Claygatea u Engleskoj, njegova supruga Iqbal i njezina majka Suhaila al-Allaf (74), koja je živjela u Švedskoj, ubijeni su zajedno s francuskim biciklistom Sylvainom Mollierom u zabačenom dijelu Alpa u blizini sela Chevaline. Krvavi pohod preživjele su njihove dvije malene kćeri.

Dosad je ispitan cijeli niz osumnjičenih, uključujući i Saadovog brata Zaida al-Hillija. Svi su oslobođeni sumnje i pušteni na slobodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 16:12