OBJAVLJEN SUDSKI ISKAZ

NOVI BOLESNI DETALJI O SEKSUALNOM ZASTRANJENJU BILLA COSBYJA 'Kada je riječ o seksu, odmah pročitam svaku ženu'

Bill Cosby je suočen s nizom navoda za seksualno zlostavljanje, od koji mnoge sežu još u 60-e godine prošlog stoljeća
 AFP

Slavni američki glumac i komičar Bill Cosby, poznat po ulozi obiteljskog čovjeka dr. Cliffa Huxtablea u 'Cosby showu', priznao je da je pokušao platiti šutnju žena s kojima je imao seksualne odnose, prema njegovom sudskom iskazu prije deset godina, a koji je u nedjelju objavio New York Times.

Cosby (78) je sada suočen s nizom optužbi za seksualno napastovanje. Upravo objavljeno svjedočenje sud je otpečatio ovog mjeseca, a odnosi se na tužbu koju je bila podigla Andrea Constand, bivša zaposlenica sveučilišta Temple u Philadelphiji. Ona je tvrdila da ju je Cosby drogirao i zlostavljao.

Cosby je bio ispitivan četiri dana 2005. i 2006. godine u hotelu u Philadelphiji, na temelju čega je nastao njegov iskaz ispisan na gotovo tisuću stranica.

Cosby je s Andreom Constand započeo "mentorski odnos", kako je on to nazivao, ali joj je zatim dao snažnu drogu i napastovao je, prema njezinim tvrdnjama. Cosby pak tvrdi da joj je dao samo antihistaminik, lijek za ublažavanje alergija koji se može kupiti u ljekarni.

Nakon toga se Constand uznemirila i vratila se u rodnu Kanadu, a Cosby joj je ponudio novac za nastavak obrazovanja.

"Moja supruga nije znala da je to bilo zato što smo se Andrea i ja seksali i da je Andrea sada jako, jako uznemirena i da je odlučila kako bi se željela školovati", rekao je Bill Cosby u svojem iskazu, kako prenosi New York Times.

Cosby je rekao u iskazu: "Mislim da sam vrlo dobar u čitanju ljudi i njihovih osjećaja u ovim romantičnim seksualnim stvarima, kako god ih hoćete nazvati".

Također, priznao je da je nabavljao sedative kako bi ih dao ženama samo kako bi spavale s njim. Rekao je i da je iskoristio tešku bolest oca jedne od svojih navodnih žrtava kako bi je odveo u krevet.

Bill Cosby je suočen s nizom navoda za seksualno zlostavljanje, od koji mnoge sežu još u 60-e godine prošlog stoljeća. Većinu tih navodnih slučajeva nije moguće sudski procesuirati zbog zastare. Cosby ih je nazvao fantaziranjem, ali su svejedno neki njegovi komčarski nastupi otkazani, kao i neki televizijski projekti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 11:46