KORUPCIJA NA VRHU

NOVA ISTRAGA PROTIV JANŠE Otkriveni mutni poslovi između bivšeg premijera i građevinara

Slučajem se prošle godine već bavilo antikorupcijsko povjerenstvo, presudivši da je posao između Janše i "Imosa" bio "opterećen izrazitim korupcijskim rizikom", te da postoji sumnja da je Janša kao bivši premijer time zlorabio položaj
(FILES) A file photo taken on January 24, 2013 shows Slovenian Prime Minister Janez Jansa giving a press conference in Ljubljana a day after a junior partner from Slovenia's ruling coalition quit the center-right government, a move that strips the alliance of its majority and potentially pushes the country toward a political crisis. Jansa notified on February 1 the eurozone country's parliament he would take over the finance ministry temporarily after Janez Sustersic's resignation last week. Sustersic and Justice Minister Senko Plicanic resigned following their Civil List (DL) party's decision to quit Jansa's center-right five-party coalition. AFP PHOTO / JURE MAKOVEC
 AFP

LJUBLJANA - Protiv slovenskog oporbenog prvaka Janeza Janše vodi se nova sudska istraga zbog njegovih sumnjivih poslova s građevinskom tvrtkom "Imos" 20005. godine, u vrijeme kad je Janša bio premijer, pišu u petak slovenski mediji, a informaciju je potvrdilo i okružno državno tužiteljstvo.

Radi se o sumnjama u korupcijsku povezanost "Imosa" i Janše, koji je građevinskoj tvrtki jedno svoje građevinsko zemljište prodao za 130.000 eura, čime je bilo znatno preplaćeno, a kasnije od iste tvrtke kupio stan. "Imos" je u to vrijeme dobivao i znatne narudžbe od države odnosno slovenske vlade.

Slučajem se prošle godine već bavilo antikorupcijsko povjerenstvo, presudivši da je posao između Janše i "Imosa" bio "opterećen izrazitim korupcijskim rizikom", te da postoji sumnja da je Janša kao bivši premijer time zlorabio položaj.

Janšina Slovenska demokratska stranka (SDS) navela je da je njen prvak pred antikorupcijskom komisijom već objasnio sve stvari i da je dokazano da je zemljište doista bilo vrijedno 130.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 08:55